Så här fixar du en Epson-projektor med röda linjer på skärmen

Epson är känt för sina prisbelönta linjer för hem- och företagsprojektorer. Ingen enhet är dock perfekt och din enhet kan ibland utveckla visningsproblem som att se färgade linjer på skärmen. Den här frågan är en av många som du kan lösa på egen hand innan du utför reparationer av enheter.

Vad linjerna anger

Vissa videor producerar en sammanflätad utgång på projektorer, vilket innebär att en hel bild komprimeras till lagrade jämna och udda skanningslinjer. En projektor tar sedan den sammanflätade utgången och omvandlar den till en ström av progressiva ramar eller till den färdiga bilden. En typisk filutmatning som involverar sammanflätning är MPEG2; processen för avgränsning gör det till en progressiv MPEG4-ström. Linjernas utseende indikerar ibland ett problem med originalvideoutgången eller projektorns avgränsningsprocesser.

Justera inställningar

Videoavgränsningsprocessen på en Epson-projektor kan ibland behöva "rengöras", ungefär som en gammaldags VHS-spelare. Använd "Spårning" -knappen på fjärrkontrollen eller från kontrollpanelen, eftersom detta ofta tar bort raderna och åtgärdar eventuella problem med avgränsning. Om detta inte fungerar, gå till "Signal" och slå sedan på "Auto". Denna inställning upptäcker automatiskt vilken typ av ingångsenhet som projektorn visar video för och justerar hur enheten tolkar videosignaler.

Kontrollera ingångskablar

Kontroll av ingångskablarna innebär två steg: se till att alla videokablar sitter ordentligt och manuellt ställa in projektorns skärmsignal. Koppla bort alla videokablar, inklusive HDMI och VGA, från projektorns baksida och anslut sedan varje kabel i följd och se om de vertikala linjerna försvinner. Om de inte gör det, navigerar du till inställningen "Signal" på kontrollpanelen och väljer sedan typ av videoingång manuellt.

Kontakta kundsupport

När allt annat misslyckas är Epsons kundsupportavdelning en verklig källa till information vid eventuell felsökning (se Resurser). Om de inte har några ytterligare förslag för att personligen reparera enheten, gör de boende för att skicka din projektor till ett av deras interna eller certifierade reparationscenter.