Hur man utjämnar alla sångvolymer

När två låtar behärskas på olika nivåer låter deras volymnivåer olika när du spelar upp dem. Processen för att utjämna volymnivåerna för olika låtar kallas "normalisering". När du normaliserar en lista med låtar spelar din mediaspelare upp dem alla på samma volymnivå. Om du använder iTunes- eller Foobar2000-medieprogramvaran för att lyssna på musik kan du utjämna volymen på låtar med hjälp av deras inbyggda verktyg. Om du använder en annan mediaspelare laddar du ner och installerar MP3Gain-verktyget och använder den för att utjämna sångvolymen.

iTunes

Starta iTunes. Öppna menyn "Redigera" och välj "Inställningar".

Klicka på ikonen "Uppspelning". Markera rutan bredvid "Ljudkontroll".

Klicka på knappen "OK". Dubbelklicka på en låt i ditt iTunes-bibliotek för att börja spela den och dubbelklicka sedan på en låt från ett annat album för att höra normaliseringseffekten.

Foobar2000

Starta Foobar2000. Öppna menyn Redigera och klicka sedan på "Välj alla" för att välja alla låtar i ditt Foobar2000-bibliotek.

Högerklicka på en av de valda låtarna. Håll muspekaren över "ReplayGain" och välj "Skanna markering som album (efter taggar)." Foobar2000 skannar volyminformationen för alla låtar i ditt bibliotek och bestämmer deras relativa volymnivåer.

Öppna Arkiv-menyn och klicka på "Inställningar". Klicka på rullgardinsmenyn "Bearbetning" och välj "Använd förstärkning".

Klicka och dra skjutreglaget "With RG Info" till "0." Klicka på "OK" för att tillämpa inställningarna och dubbelklicka sedan på en låt för att börja spela den.

MP3Gain

Ladda ner, installera och starta MP3Gain. Klicka på knappen "Lägg till mapp" och klicka sedan på mappen som innehåller din MP3-samling i webbläsarfönstret som öppnas. Klicka på "OK".

Tryck på "Ctrl + A" för att välja alla låtar. Klicka på "Spåranalys" -knappen för att analysera deras volymnivåer.

Klicka på "Track Gain" -knappen. MP3Gain justerar alla låtar till samma volym.