Panda Anti-virus vs. Avast

Avast och Panda Security är två ledande gratis antivirusprogram som har visat sig vara effektiva för att neutralisera hot på en användares dator. Innan du väljer ett för att skydda känsliga dokument som du lagrar på din företagsdator, bör du överväga faktorer som användbarhet eller förmåga att ta bort hot som upptäcks. Båda programmen är effektiva för att känna igen och neutralisera hot, men det program som passar ditt företag beror på dina specifika säkerhetsproblem.

Antiviralt skydd

AV-Test, en ledande oberoende testare för IT-programvara inom konsument- och företagssektorn, testade både Panda och Avast i slutet av 2012. Skyddsmässigt slog Avast panda med en poäng på 4,5 till 4. Enligt PCWorld Panda faktiskt blockerat fler inkommande hot från ny skadlig kod än Avast. Avast gjorde över genomsnittet med 78,6 procent av skadlig programvara som fångats, men Panda matchade AVG: s poäng med 85,7 procent av all blockerad skadlig programvara. Avast tog en kant över Panda på grund av dess förmåga att bättre stoppa nolldagarshot eller skadlig kod som är ny eller nyligen introducerad i befolkningen.

Borttagning av skadlig programvara

Avast besegrade igen Panda i ett oberoende AV-testtest och i verkliga tester också. PCWorld noterar att Avast kunde ta bort eller reparera 66 procent av den skadliga programvaran som den upptäckte och placerade näst bäst bland alla gratis antivirusprogram. Panda gjorde högre poäng och upptäckte och tog bort rotpaket, men lyckades inte fixa kritiska system som hade attackerats. Den låga poängen i den kategorin betyder att Panda förlorade med .5 i det oberoende AV-testet. Panda Security fick dock ett silverpris i AV-Comparatives borttagningstest enligt skadlig programvara enligt organisationens test från december 2012.

Enkel användning

Användbarhetsdelen av ett AV-test ser på vilken effekt säkerhetsprogramvaran har på en dator, inklusive dess upptäckt av falska positiva effekter. Enligt AV-Test har Panda den svagare inverkan på system med bara en nio sekunders avmattning tillskriven daglig användning av programvaran. Verkliga tester utförda av PCWorld visade dock att Avast var mer än fyra minuter snabbare med att slutföra en on-demand-skanning. Panda har en kortare installationstid och färre alternativ på gränssnittet, så programmet uppfattas generellt sett vara lite mer användarvänligt än Avast.

Välja ditt antivirusprogram

Avast och Panda är båda rankade bland de bästa antivirusprogrammen som existerar, gratis eller på annat sätt. Panda gjorde totalt sett mycket bra för att upptäcka och ta bort befintlig skadlig kod, medan Avast utmärkte sig mer vid nolldagarshot. Verkliga tester visar att Panda verkar ha en större inverkan på systemet, men Panda kan vara ett genomförbart alternativ för användare som söker efter ett borttagningsverktyg som är enkelt att använda. Avast fick ett topprankat produktpris för 2012 från AV-jämförelser men de två programmen förblir endast separerade med .5 i nästan alla kategorier som testats på AV-test. Om aktuella hot oroar dig kan Avast vara det bättre valet.