Hur man speglar Android-skärmen till TV med Chromecast

Att försöka visa familjemedlemmar eller vänner något på den lilla skärmen på en Android-telefon eller surfplatta kan vara svårt. Den enkla lösningen i ett sådant fall är att helt enkelt spegla skärmen på din Android-telefon eller surfplatta på TV: ns större skärm.

Spegel Android skärm till TV

Det finns flera sätt att spegla skärmen på din Android-telefon till TV, men det enklaste sättet enligt vår åsikt är att använda en billig enhet känd som Chromecast.

Om du inte har en Chromecast kan du få en för så lite som $ 35 och ställa in Chromecast med hjälp av anvisningarna i den här artikeln: Hur du ställer in Chromecast på Android Phone.

Förutom att spegla Android-skärmen till TV låter Chromecast dig spela in videor från YouTube, Netflix, Google Slides och andra Chromecast-kompatibla appar till din TV.

Spegla Android-skärmen till TV med Chromecast

Som nämnts ovan måste du först ställa in Chromecast på din Android-telefon med hjälp av anvisningarna i länken ovan. När Chromecast är inställt kan du följa stegen nedan för att spegla Android-skärmen till TV.

1. Besök Google Play Store på din Android-telefon eller surfplatta

2. Ladda ner och installera Google Home-appen på din Android-telefon.

3. När Google Home App har installerats öppnar du Google Home-appen

4. Klicka sedan på 3-rads-menyikonen uppe till vänster på skärmen (se bild nedan)

5. Från menyn som visas klickar du på alternativet Cast screen / audio (se bild nedan)

6. Därefter ser du popup-fönster som visar listan över Chromecast-enheter anslutna till ditt WiFi-nätverk. Från denna popup-knackning på namnet på din Chromecast-enhet (se bild nedan)

Obs: Om du inte ser popup-fönster ser du en Cast Screen / Audio-knapp. Klicka på den här knappen

7. Inom några sekunder kommer du att kunna se skärmen på din Android-telefon på din TV. Allt du gör på din Android-telefon, som att öppna ett foto eller en app, kommer att speglas på skärmen på din TV.

Detta innebär att du kan visa foton, videor och presentationsbilder för alla på storskärmen på din hemtv.

Chromecast kan inte spegla Android-skärmen till TV

Chromecasts spegelfunktion fungerar inte korrekt på vissa Android-telefoner. Följ stegen nedan, om du hittar din Android-telefon eller surfplatta som lossnar från Chromecast efter att du har tryckt på Cast-skärmen / ljudknappen.

1. Öppna Inställningar på din Android-enhet

2. Klicka på Program (eller appar) på skärmen Inställningar

Obs: På vissa enheter kan du hitta installerade appar och nedladdade appar. I ett sådant fall klickar du på Installerade appar

3. Klicka sedan på Application Manager.

4. Leta upp Google Play Services på skärmen Application Manager och tryck på den

5. Klicka på Permissions Manager (eller Permissions) på nästa skärm.

6. På nästa skärm aktiverar du alternativet för mikrofon genom att flytta Växla till PÅ-position.

Obs: På vissa enheter kan mikrofonalternativet visas som inspelningsljud eller ljud.

Det här enkla tricket för att låta Google Play Services få åtkomst till din mikrofon / ljud kommer att lösa problemet och du bör kunna spegla din Android-skärm på din TV utan ytterligare problem.

Sluta spegla Android-skärmen till TV

När du är klar med att visa foton och videor till dina gäster på TV: s stora skärm följer du stegen nedan för att sluta spegla din Android-skärm till TV.

1. Öppna Google Home-appen på din Android-telefon.

2. Klicka sedan på 3-radsikonen från skärmens övre vänstra hörn (se bild nedan)

3. Klicka på Cast-skärmen / ljudalternativet från menyn som visas. (Se bild nedan)

4. Klicka på Disconnect-knappen på nästa skärm

Lägg till skärmspeglingsikonen i statusfältet för Android-telefonen

För att göra det enkelt att komma åt skärmspeglingsfunktionen i Chromecast kan du lägga till Cast-ikonen till statusfältet på din Android-telefon. Detta gör att du kan starta Mirroring Android Screen to TV utan att behöva öppna Google Home App.

1. Dra din finger ned från skärmen för att öppna statusfältet på din Android-telefon.

2. Klicka sedan på alternativet Redigera (se bild nedan)

Obs: Om du inte ser ett redigeringsalternativ öppnar du Inställningar> tryck på Meddelanden och statusfält> Växla positioner

3. På nästa skärm ser du ett alternativ som heter Cast eller Screen Mirroring. Dra helt enkelt det här alternativet till statusfältet.

Från och med nu kan du börja spegla skärmen på din Android-telefon till TV när som helst genom att helt enkelt knacka på skärmspeglingsikonen i statusfältet på din telefon, utan att behöva öppna Google Home-appen.