Hur man slår samman ljudboksfiler

Många företagsljudböcker tillhandahåller motiverande och marknadsföringsmetoder som kan hjälpa dig att förbättra ditt företag. Oavsett om du laddade ner ljudboken från webben eller överförde original-CD: n till din dator innehåller ljudboken sannolikt ett antal ljudfiler. Genom att slå ihop spåren kan du skapa en enda konsoliderad ljudbokfil som kommer att spelas kontinuerligt. För att gå med i ljudboksfilerna, använd ett program som iTunes, Free MP3 Joiner eller Merge MP3. När du har kombinerat spåren kan du överföra en enda ljudbokfil till din iPod eller MP3-spelare och lyssna på den när du är på språng.

Använda iTunes

Steg 1

Öppna iTunes, klicka på fliken "Arkiv" och välj alternativet "Lägg till fil i biblioteket". Navigera genom dina mappar och välj de ljudboksfiler du vill importera till iTunes. Klicka på "Öppna".

Steg 2

Klicka på “Musik” i navigationsfönstret Bibliotek och leta upp ljudboksfilerna.

Steg 3

Tryck på "Ctrl-A" för att välja alla ljudboksfiler på skärmen. Högerklicka på de valda filerna och välj alternativet "Få information".

Steg 4

Klicka på fliken "Alternativ" högst upp i dialogrutan "Information om flera objekt" och välj alternativet "Ljudbok" i rullgardinsmenyn "Media Kind". Ändra fälten "Kom ihåg position", "Gapless album" och "Hoppa vid blandning" till "Ja".

Steg 5

Välj fliken "Info" i fönstret "Information om flera objekt" och ange relevant information, till exempel författarens namn och bokens titel. Klicka på “OK” för att spara inställningarna och stänga fönstret.

Steg 6

Klicka på "Böcker" i biblioteksnavigeringsfönstret och dubbelklicka på bokomslaget.

Ordna ljudbokens filer i rätt ordning. Vissa ljudböcker listar varje enskilt spår som ett bokkapitel, till exempel ”Kapitel 1”, ”Kapitel 2” osv. Se till att kapitlen är i kronologisk ordning. När du har ordnat filerna sparas beställningen automatiskt i iTunes. Ljudboken spelas också kontinuerligt och i rätt ordning efter att du har synkroniserat den till en iPod.

Använda Free MP3 Joiner

Steg 1

Ladda ner och installera Free MP3 Joiner (se Resurser). Programmet kan slå samman en handfull populära ljudbokformat, inklusive MP3, WAV och WMA.

Steg 2

Starta gratis MP3 Joiner.

Steg 3

Klicka på knappen "Lägg till filer" och välj de ljudboksfiler du vill slå samman. Klicka på "Öppna" för att importera filerna.

Steg 4

Ordna ljudboksfilerna genom att dra och släppa dem till önskad plats i sammanfogningslistan.

Steg 5

Klicka på knappen "Inställningar" för att justera ljudförinställningarna. Välj en högkvalitativ förinställning som CD- eller studiokvalitet. Klicka på “OK” för att spara inställningarna.

Klicka på knappen ”Slå samman” längst ned till höger på skärmen. Ange ett namn för ljudboken och välj en målmapp. Klicka på "Spara" för att slå samman ljudfilerna.

Använda Merge MP3

Steg 1

Ladda ner och installera Merge MP3 om du vill konvertera ljudboksfiler i MP3-format (se Resurser).

Steg 2

Öppna Merge MP3, klicka på fliken "File" och välj "Add Files". Navigera genom dina mappar och importera dina favoritböcker.

Steg 3

Ordna ljudboksfilerna i rätt ordning genom att använda pilarna "upp" och "ned" i verktygsfältet.

Tryck på "Ctrl-M" och ange ett filnamn för ljudboken. Välj önskad utdatamapp och klicka på "Spara" för att slå samman ljudboksfilerna.