Hur ställer jag in vidarebefordran av port för fjärrskrivbord?

Windows Remote Desktop-programmet (även känt som RDP) använder port 3389 som standard för att kommunicera fram och tillbaka mellan datorer som är anslutna tillsammans. Om du eller datorn du ansluter till ligger bakom en router måste du ändra routerns inställningar för att vidarebefordra port 3389 från routern till den dator du försöker ansluta till.

Ta reda på datorns IP-adress

För att vidarebefordra port 3389 måste du veta vilken dator du vidarebefordrar porten till. Denna information är dock lätt att ta reda på. Gå bara till datorn, klicka på "Start", klicka på "Kör", skriv "CMD" och tryck på "Enter". Skriv "ipconfig / all" och leta efter IP-adressen bredvid "IP Address" -etiketten för din nätverksanslutning. Skriv ner det här numret, för du behöver det senare.

Logga in i din router

Hemma-internetroutrar har webbtillgängliga kontrollpaneler som du kan logga in genom att öppna en webbläsare och gå till routerns IP-adress. Denna IP-adress är vanligtvis 192.168.1.1, men den skiljer sig beroende på vilken typ av router du har. Kontrollera din routerhandbok för information om exakt vad denna IP-adress är. Du kan också ta fram en kommandotolk (klicka på "Start", "Kör", skriv "cmd" och klicka sedan på "Enter") och skriv "ipconfig / all" i fönstret. IP-adressen "Standardgateway" är din routers IP-adress. Ange ett användarnamn och lösenord för att logga in på din routers kontrollpanel. Denna information skiljer sig från router till router, så hänvisa till din routers manual för denna information.

Gör ändringar i routerns inställningar

När du är inne i routerns kontrollpanel, leta efter avsnittet "NAT", "Port Forwarding" eller "Applications and Games" och klicka på det. Namnet på det här avsnittet skiljer sig från router till router, men när du väl är i rätt avsnitt ser du en lista med textinmatningsrutor där du kan ange portnummer och IP-adresser. Ställ in vidarebefordringsportarna till 3389 i alla fall. Skriv in den lokala datorns IP-adress som den portarna ska vidarebefordras till. Spara inställningarna och starta om routern (om det behövs). När allt är klart kan du ansluta till din lokala dator från omvärlden med hjälp av Remote Desktop-protokollet.