Så här fixar du din Apple iPhone när den inte slås på

Det kan vara en oroande känsla när skärmen på din iPhone förblir resolut mörk även efter att du flera gånger har tryckt på ström- och hemknapparna. Innan du tar din iPhone till närmaste reparationsbutik, prova några grundläggande felsökningssteg. I de flesta fall kan du komma från en tom skärm till din startskärm.

Ladda upp det

Batteriet i din iPhone kan bli djupt urladdat. Det här inträffar vanligtvis om du inte använder din iPhone ett tag, misslyckas med att ansluta den till en laddare och försöker sedan slå på den efter att batteriet har gått ur. Ibland kan det också inträffa när du bara laddar iPhone med din dator. USB-anslutningen ger inte samma strömnivå som vägguttaget. Försök ladda din iPhone genom att ansluta den till ett vägguttag i minst 20 minuter. Du kan behöva upp till en timme om du tappade batteriet för mycket.

Tvinga omstart

I vissa fall kan din iPhone visa en svart skärm när iOS-programvaran kraschar eller fryser. En överhettad iPhone kan också visa en svart skärm. Du kan komma runt detta genom att tvinga omstart av din iPhone. Försök hålla ner ström- och hemknapparna samtidigt i cirka 10 till 15 sekunder.

Anslutningskontroll

Kontrollera alla anslutningar till iPhone, inklusive väggmonterad laddare, laddningskabel och iPhone: s laddningsport. Ibland kan skräp fastna, där laddningskabeln inte kan ladda enheten. Det enklaste sättet att kontrollera anslutningarna är att ansluta en annan uppsättning kablar som du vet fungerar med en annan iOS-enhet. Du kan också använda en burk tryckluft på laddningsporten för att försöka få bort eventuellt skräp.

Återställ alternativ

När skärmen förblir svart och inte slås på kan du försöka ansluta enheten till iTunes och se om den dyker upp. Om iPhone dyker upp kan du ha tur. Försök att välja enheten genom att klicka på "iPhone" -knappen i iTunes. Välj "Återställ" -knappen för att försöka återställa programvaran. ITunes försöker göra en säkerhetskopia som du kan använda för att återställa dina appar och inställningar när processen är klar, men kan inte alltid göra det. Om du sparade en tidigare säkerhetskopia i iCloud eller iTunes kan du använda den säkerhetskopian om återställningsprocessen lyckas.

Hårdvarufel

En iPhone nedsänkt i vatten kan ibland räddas om du omedelbart stänger av den och låter den torka ut helt. Detta kan ta upp till tre dagar och kan kräva en reparatörs expertis för att öppna enheten och rengöra interna för att säkerställa att ingen korrosion uppstår. Du kan behöva byta ut batteriet, något som en verkstad kan ta hand om för dig till mycket mindre än kostnaden för en ny iPhone. En iPhone som fortfarande är under garanti kan ersättas om du tar den till Apple Store för reparation. Istället för att upphäva din garanti med personliga reparationer, är det bästa chansen att få din iPhone igång igen om du tar in den under garantin.