Så här identifierar du inaktiva Twitter-konton i din följarelista

Twitter är inte för alla. Medan vissa kan vidta åtgärder för att stänga sina Twitter-konton innan de säger adjö, andra går helt enkelt bort för att aldrig komma tillbaka. Å andra sidan använder många människor Twitter regelbundet utan att visa några tecken på aktivitet. Att rensa inaktiva konton på din följarelista kräver lite detektivarbete, men du kan ofta upptäcka dem när du vet vad du ska leta efter.

Senaste tweets

Datumet för någons sista tweet ger dig en stark indikation på om ett Twitter-konto är aktivt. Till exempel, om någon inte har lagt upp en tweet på mer än ett år och bara lagt ut totalt ett dussin tweets, är det stor sannolikhet att han inte längre är aktiv. Om han publicerade en tweet den sista dagen eller två är det nästan säkert att han är aktiv på Twitter. Klicka på valfritt namn i din följarelista för att se när personen senast publicerade och hur många tweets han har lagt upp sedan han gick med på Twitter.

Farliga antaganden

Även om datumet för en sista tweet är en stark indikator på någons aktivitet på Twitter, är detta inte idiotsäkert. Många följare kan använda Twitter för att läsa inlägg, även om de inte har publicerat på flera månader. Å andra sidan, om någon har skapat ett automatiskt flöde för Twitter, kan kontot verka vara aktivt även om kontoägaren inte har loggat in på Twitter på flera år. Till exempel, om någons tweets är alla länkar till samma webbplats, kan detta indikera att kontot är på autopilot och matas endast av ett RSS-flöde från den webbplatsen.

profilinformation

En tom profilsida och bristen på en profilbild kan vara tydliga tecken på ett inaktivt konto. Detta är särskilt fallet när samma konto inte har lagt upp en tweet på länge, eller om det inte finns några tweets på kontos profilsida. När någon bestämmer sig för att inte använda ett Twitter-konto längre men inte vill förlora det användarnamn som hon hävdade är att ta bort hennes profilinformation ett sätt att låta kontot gå vilande utan att faktiskt stänga kontot.

Andra ledtrådar

Att skicka en tweet eller ett direktmeddelande till någon som frågar om dem är ett bra sätt att berätta om någon är aktiv på Twitter. Ge personen några dagar för att komma tillbaka till dig, eftersom många inte loggar in varje dag. Ett annat sätt att skilja mellan ett aktivt eller inaktivt konto är att göra en anteckning om hur många personer som följer. Om det till exempel går upp under en vecka, använder personen aktivt kontot, även om han ignorerar dina meddelanden och inte tweetar.