Hur man använder WhatsApp utan telefonnummer eller SIM

Föreställ dig att du kan använda WhatsApp utan telefonnummer eller SIM-kort. I det här inlägget kommer du att lära dig två testade metoder för att använda detta extremt populära meddelandesystem på din Android-surfplatta, iPad, PC och till och med din mobiltelefon som inte har ett SIM-kort.

Använd WhatsApp utan telefonnummer eller SIM

Som nämnts ovan har vi testat två olika metoder för att använda WhatsApp utan telefonnummer eller SIM-kort och du kan prova båda dessa metoder och använda den som är mest bekväm för dig.

Innan vi går över till någon av de två metoderna, måste du gå igenom följande förutsättningar för att använda WhatsApp utan telefonnummer och SIM-kort.

  • Ladda ner WhatsApp till din surfplatta, telefon eller dator om du inte redan har gjort det.
  • Om du redan har installerat WhatsApp på din enhet, kontrollera om du har verifierat WhatsApp ännu.
  • Om du redan har verifierat WhatsApp, ta bort ditt nuvarande nummer från WhatsApp genom att avinstallera appen och installera om det igen.

Använd TextNow för att verifiera WhatsApp (metod # 1)

Den första metoden innebär att du laddar ner en meddelandeapp som heter TextNow till din telefon. Den här meddelanden-appen ger dig ett unikt telefonnummer som du kan ange WhatsApp och använda för att verifiera ditt konto.

1. Ladda ner TextNow till din enhet

Ladda ner TextNow-appen till din enhet från Google Play Store, iTunes App store eller Windows Phone Store. Om du försöker använda WhatsApp på PC måste du öppna din Android-emulator och söka efter TextNow i den.

2. Öppna TextNow-appen och notera ditt nummer

När TextNow-appen har laddats ner till din enhet öppnar du den och slutför installationen. När appen är installerad notera ditt nummer.

Om TextNow inte visar dig ditt nummer eller om du glömde att notera ditt nummer kan du ta reda på ditt TextNow-nummer genom att följa stegen nedan.

  • Android: När appen öppnas på din Android-telefon klickar du på 3-radikonen i det övre vänstra hörnet på din Android-enhet och du bör se ditt telefonnummer.
  • iPhone: Klicka på ikonen för tre linjer som finns i det övre vänstra hörnet på din iPhone, iPod eller iPad. När du klickar på 3-radikonen bör du se ditt telefonnummer.
  • Windows Phone: När appen är öppen navigerar du till fliken People och du bör se ditt telefonnummer.

3. Öppna WhatsApp och verifiera nummer

När du har noterat ditt TextNow-nummer öppnar du WhatsApp på din telefon, surfplatta eller dator och följ stegen 3.1 till 3.5 nedan.

3, 1. Ange ditt TextNow-nummer i WhatsApp

När du samtycker till WhatsApps villkor kommer du att uppmanas att ange ditt nummer. När du uppmanas att ange ditt nummer, välj ditt land och ange TextNow-numret.

3, 2. Vänta tills SMS-verifiering misslyckas

Vänta 5 minuter tills SMS-verifiering misslyckas. När SMS-verifieringen inte lyckas blir du ombedd att ringa ditt nummer. Klicka på Call Me-knappen för att få ett automatiskt samtal från WhatsApp.

3, 3. Få ditt WhatsApp-verifieringsnummer

Öppna TextNow-appen på din enhet och du borde få ett samtal från WhatsApp. Svara på samtalet och ett automatiskt meddelande från WhatsApp kommer att upprepa verifieringskoden flera gånger. Ange ditt verifieringsnummer.

3, 4. Ange verifieringskod i WhatsApp

Ange nu verifieringskoden som du fick från det automatiska samtalet i WhatsApp.

3, 5. Slutför installationen

Avsluta installationsprocessen i WhatsApp efter att du har angett verifieringskoden. Nu har du framgångsrikt skapat ett WhatsApp-konto utan telefonnummer.

Om den här metoden inte fungerade för dig kan du prova att använda en annan app som heter textPlus eller så kan du använda den andra metoden nedan.

Använd befintlig fast telefon för att verifiera WhatsApp (metod # 2)

Den andra metoden kommer att använda din befintliga hemtelefon / fasttelefonnummer för att verifiera WhatsApp. Följ bara stegen nedan för att använda WhatsApp utan ett mobilnummer eller SIM-kort.

1. Öppna WhatsApp på din telefon, surfplatta eller dator

Öppna WhatsApp-applikationen på din telefon, surfplatta eller PC.

2. Ange ditt hemtelefonnummer / fasttelefonnummer

När du uppmanas att ange ditt nummer, välj ditt land och ange ditt hemtelefon / fasttelefonnummer.

3. Vänta på verifiering via SMS till misslyckas

Efter cirka 5 minuter kommer verifiering via SMS att misslyckas och du får ett alternativ att ringa mig. Klicka på Call Me-alternativet för att få ett samtal från WhatsApp till ditt hemtelefonnummer / fasta nummer.

4. Ange verifieringskoden

Du får nu ett automatiskt samtal från WhatsApp till ditt fasta nummer. En automatiserad röst kommer att upprepa din 6-siffriga verifieringskod flera gånger. Notera den här verifieringskoden och ange den här verifieringskoden i WhatsApp.

5. Slutför installationsprocessen

När du har verifierat WhatsApp på din enhet ska du slutföra installationsprocessen och du är redo att börja prata med dina vänner på WhatsApp utan att använda ditt mobilnummer eller SIM-kort.