Hur man installerar Google Play Store på Xiaomi-telefoner

Medan Xiaomi tillverkar fantastiska Android-telefoner, skickar den sina telefoner utan Google Play Store och Google Apps som Gmail, YouTube, Chrome och andra som du normalt kan förvänta dig i en Android-telefon. Du kan emellertid enkelt lösa problemet genom att installera Google Play Store på Xiaomi-telefoner, vilket i sin tur tillåter dig att installera andra Google Apps.

Inga Google-appar på Xiaomi-telefoner

Xiaomi Tech är en av de ledande enhetstillverkarna i Kina, som också är populär i Indien, Hong Kong och Singapore för sina imponerande Android-telefoner som den gör tillgängliga till mycket konkurrenskraftiga priser.

Xiaomi Tech är en kinesisk enhetstillverkare och följer kinesiska myndighetsbestämmelser och blockerar åtkomst till Google Play Store och Google-tjänster som Chrome, Gmail, YouTube och Maps.

Xiaomi har utvecklat sina egna appalternativ för många av Google Apps och har en egen App Store känd som MI App Store.

Medan den internationella versionen av Xiaomi-telefoner kan och bör inkludera Google Apps, är det inte ovanligt att hitta Google Play Store och andra Google Apps som saknas i Xiaomi-telefoner som säljs för den internationella marknaden.

Installera Google Play Store på Xiaomi-telefoner

Det mest logiska och enkla sättet att installera Google Play Store på din Xiaomi-telefon skulle vara att leta efter Play Store-appen på Xiaomis egen MI App Store.

Detta var dock inte möjligt i vårt fall eftersom vi inte kunde hitta Google Play Store-appen i MI App Store. Detta fick oss att ladda ner och installera appen Google Play Store på Xiaomi Redmi Phone genom att använda Google Installer APK.

Hela proceduren för installation av Google Play Store på Xiaomi-telefoner kan i stort sett delas in i följande två avsnitt.

  1. Tillåt nedladdningar från okända källor på Xiaomi Phone
  2. Ladda ner Google Play Store på Xiaomi Phone med hjälp av Google Installer APK.

Tillåt nedladdningar från okända källor

För att ladda ner Google Installer APK på din Xiaomi-telefon måste du först aktivera alternativet Nedladdningar från okända källor på din Xiaomi-enhet.

1. På startskärmen på din Xiaomi-telefon trycker du på ikonen Gear Shaped Settings.

2. På skärmen Inställningar bläddrar du ner till avsnittet "System & enhet" och knackar på Ytterligare inställningar (se bild nedan).

3. Klicka på sekretess på skärmen Ytterligare inställningar.

4. På skärmen Sekretess, slå på alternativet för okända källor för att tillåta installation av appar från okända källor (se bild nedan).

5. Därefter ser du ett popup-fönster, tryck på OK för att tillåta nedladdningar från okända källor på din Xiaomi-telefon

Ladda ner Google Play Store med Google Installer APK på Xiaomi-telefoner

När du har tillåtit nedladdningar från okända källor är du redo att ladda ner Google Play Store på din Xiaomi-telefon med hjälp av Google Installer APK.

1. Öppna webbläsaren på din Xiaomi-telefon

2. Ladda sedan ned Google Installer APK på din telefon från MIUI Forum (Använd den här länken)

3. Du kommer att se en popup-fönster längst ner på skärmen, klicka på OK för att installera Google Installer APK.

4. Den nedladdade filen öppnas automatiskt med en behörighetsskärm när den är klar med nedladdningen. När det öppnas trycker du på Installera för att påbörja installationen av Google Installer på din enhet (se bild nedan)

5. När applikationen är installerad ser du app-skärmen och klicka på Öppna

6. På nästa skärm klickar du på den stora blå Installera-knappen för att påbörja installationen av Google Basic Services på din Xiaomi-telefon (se bild nedan).

7. Google Installer börjar installera följande Google Basic-tjänster på din Xiaomi-telefon

  • Google Services Framework
  • Google-kontohantering
  • Google Play-tjänst
  • Google Kalendersynkroniseringstjänst

Obs: Google Services Framework, Google-kontohantering, Google Play-tjänst och Google Calendar Synchronization Service krävs för att ladda ner Google Play Store på din enhet.

För var och en av de grundläggande tjänsterna ovan måste du trycka på Installera på behörighetsskärmen och sedan klicka på Klar när varje tjänst har installerats. (Se bild nedan)

8. När de fyra Google Basic Services har installerats kommer installatören äntligen att be din tillåtelse att installera Google Play Store på din Xiaomi-telefon. Klicka helt enkelt på Installera på behörighetsskärmen för att installera Google Play Store.

9. När Google Play Store har installerats på din Xiaomi-telefon trycker du på Öppna för att öppna Google Play Store

10. Ange din e-postadress på nästa skärm och tryck på Nästa.

Obs: Klicka på Eller Skapa en ny kontolänk om du inte har ett Gmail-konto.

11. Ange lösenordet för din e-postadress på nästa skärm och tryck på Nästa.

12. Klicka sedan på Acceptera för att godkänna användarvillkoren för Google Play Butik och integritetspolicy.

13. På nästa skärm väljer du om du vill ställa in automatisk säkerhetskopiering av data till Google Drive och klicka på Nästa.

Det är det du nu är klar med att installera Google Play Store på din Xiaomi-telefon och du är redo att ladda ner andra Google- och Android-appar till din Xiaomi-enhet.