Hur man läser en Nook Book på en Kindle Fire

Om du har ett omfattande bibliotek med böcker köpt via Barnes & Noble är det otroligt dyrt att ersätta dem alla med Kindle-vänliga versioner. Du kan läsa dina Nook-böcker genom att installera Nook Android-appen på din Kindle Fire. Nook-appen är dock inte tillgänglig i Amazons Appstore (överraskning). Den enklaste lösningen är att sidlocka Nook-appen på Kindle Fire. Det är dock inte den enda metoden att läsa dina Nook-böcker på Kindle.

Sidladdning av Nook-appen

Medan Nook-appen för Android-enheter är tillgänglig från Google Play Store är butiken inte tillgänglig för Kindle Fire; det enda sättet att få Play-butiken är att rota enheten. Det enklaste sättet att lägga till Nook-appen i Kindle Fire är att ladda ner Android-applikationspaketfilen (APK) och installera den manuellt på din Kindle. Detta upphäver inte din garanti, till skillnad från mer drastiska åtgärder. För att aktivera sidladdning på din Kindle Fire, öppna inställningarna och gå till "Mer". Välj "Enhet" och skjut alternativet "Tillåt installation av program" till "På". Du kan använda din mobilwebbläsare för att ladda ner en APK av Nook-appen från webbplatser som GetJar, som rekommenderas av Sharon Vaknin från CNET. Överväg att lägga till ett program mot skadlig kod i din Kindle Fire innan du laddar appar på sidan. flera finns tillgängliga från Android Appstore.

Ta bort DRM

Om du vill läsa dina Nook-böcker i Kindle-appen är lösningen att ladda ner Nook-böckerna, ta bort DRM (Digital Right Management) och konvertera dem till det MOBI-format som Kindle-appen kan läsa. Lagligheten med att ta bort DRM är hal; Medan Digital Millennium Copyright Act tillåter dig att säkerhetskopiera ditt eget innehåll, är det av tveksam laglighet att ta bort DRM för dina egna säkerhetskopior, men uppenbarligen godartat om du inte delar filerna och betalar för originalen. Om du väljer att ta bort DRM på dina filer kan du använda program som Epubor eller Apprentice Alf-plugins för Caliber. Caliber-programmet konverterar också e-böcker till flera format, inklusive MOBI.

Ladda ner dina Nook-böcker

Innan du kan ta bort DRM på de e-böcker du har köpt kan Nook för PC-applikationen ladda ner böcker från ditt Nook-bibliotek till din dator. En annan lösning är att använda Caliber för att hantera dina e-böcker; det kan dra ePub-filerna från din Nook och lägga dem på din dator.

Rooting the Kindle Fire

Att "rota" din Kindle Fire för att installera Nook-appen är extremt. Rooting ger dig större kontroll över Kindle Fire genom att ta bort begränsningar i systemets "root" -mapp. En av de mest anmärkningsvärda är möjligheten att installera Google Play Store på den rotade Kindle Fire, som ger dig tillgång till Nook-appen från en hanterad kanal, snarare än att ladda ner APK-filen från en webbplats. Att rota Kindle Fire upphäver din garanti, och roten kan behöva utföras senare om en Amazon-uppdatering ogiltigförklarar roten. Rooting kräver flera steg, från och med att ladda ner Kindle Fire Utility.

varning

Den här artikeln hänvisar till verktyg, programvara och lagar som de var i december 2013. Maskinvaru- och programvarutillgänglighet, funktioner eller pris kan variera med tiden.