Skillnader mellan en Kindle Fire och en Kindle Fire HD

Från och med augusti 2014 erbjuder Amazon fyra modeller i sitt Kindle Fire HD-sortiment. Fire och Fire HD är båda fullblåsta surfplattor i motsats till Kindle-modellerna för e-Reader. Fire HD-modellerna är dyrare än Fire, på grund av att HD-modellerna har fler funktioner och förbättrade specifikationer.

Räckvidd

Amazon säljer bara en modell av den vanliga Kindle Fire. Den säljer tre modeller i Fire HD-sortimentet: Fire HD, Fire HD 8.9 "och Fire HD 8.9" 4G. De tre HD-modellerna varierar i pris och funktioner, så kolla noga innan du köper.

Storlek

Kindle Fire och Kindle Fire HD har båda 7-tums skärmar. Kindle Fire HD 8.9 "och 8.9" 4G, som namnet antyder, har 8,9 tums skärmar. 8,9 "-modellerna är de tunnaste i sortimentet, med den ursprungliga Fire den tjockaste, men skillnaden är väldigt liten. Fire och Fire HD väger båda cirka 14 uns medan 8,9" -modellerna väger 20 uns.

Skärm och kamera

The Fire har en upplösningsskärm på 1024 x 600 pixlar. Fire HD har en upplösning på 1280 x 800, vilket innebär att den uppfyller den lägsta upplösningen på 720p som ska beskrivas som HD. Men endast 8,9 "-modellerna, med en upplösning på 1920 x 1000, uppfyller minsta 1080p-upplösning som vanligtvis beskrivs som" Full HD. "Fire HD har en framåtvänd kamera på 1,3 megapixel. Den vanliga Fire inkluderar inte en kamera .

Audio

The Fire har stereohögtalare. Fire HD har högtalare med dubbla drivrutiner, som delar hög- och lågfrekvensdelarna av ljud för bättre kvalitet, liknande hi-fi-högtalare i full storlek. 8,9 "-modellerna har vardera två separata stereohögtalare. Alla tre HD-modeller stöder Dolby Digital-kodning.

Internet anslutning

Alla fyra modeller stöder Wi-Fi. De tre HD-modellerna stöder dual-band, vilket innebär att de kan få bättre mottagning med mindre störningar. Fire HD 8.9 "4G har en inbyggd mottagare för att plocka upp LTE-mobilt bredband.

Lagring

The Fire har 8 GB lagringsutrymme ombord. Fire HD och 8,9 "-modellen finns i 16 GB och 32 GB versioner. 4G-modellen finns i 32 GB eller 64 GB versioner. Alla modeller har tillgång till gratis online-lagring för digitalt innehåll som köpts via Amazon, till exempel filmer.