Kan du ta reda på när en person först blev vän på Facebook?

Att ta reda på när du vänjade någon på Facebook kan vara användbart när du tar en promenad längs Memory Lane, eller i fall där du inte kommer ihåg att du vänte med någon och du undrar: "Vem är den här killen?" Med hjälp av Friendship-funktionen på din väns Facebook-sida kan du ta reda på månaden och året du först blev vänner, tillsammans med annan information som inlägg du har utbytt, vänner du delar och foton som du båda är taggade i. Du kan också hitta det exakta datumet då du blev vänner genom att öppna din aktivitetslogg.

Månad och år

Steg 1

Navigera till din väns tidslinje.

Steg 2

Klicka på knappen med den kugghjulsformade ikonen högst upp på din väns tidslinje.

Välj "Se vänskap" för att se en vänskapssida som innehåller alla dina Facebook-interaktioner med din vän. Månaden och året du blev vänner listas högst upp.

Exakt datum

Steg 1

Klicka på "Aktivitetslogg" -knappen högst upp på din tidslinje för att se en lista som innehåller all din Facebook-aktivitet sedan du först skapade din profil.

Steg 2

Klicka på länken "Mer" till vänster på sidan för att se fler val och klicka sedan på fliken "Vänner". Detta begränsar listan till dina vänskapsförfrågningar och acceptanser, vilket gör det lättare att hitta rätt lista.

Bläddra ner i listan för att hitta det datum då du blev vän med en viss person. Listan ordnas efter datum, med början med den senaste aktiviteten. Om du har många vänner och din lista är lång kan du hoppa direkt till en viss tidsperiod genom att klicka på året och månaden längst upp till höger på sidan.