Finns det ett sätt att spåra textmeddelanden på iPhone?

Du kan välja att spåra textmeddelanden på iPhone antingen för att övervaka en annan persons texter (t.ex. ett barn) eller för att hålla ett arkiv med dina egna texter. På en iPhone kan du spåra textmeddelanden med en av flera gratis eller betalda tjänster.

Använd iMessage

Ett av de enklaste sätten att spåra textmeddelanden på iPhone är att använda Apples inbyggda iMessage-tjänst. iMessage är en snabbmeddelandetjänst som är ett alternativ till traditionella textmeddelanden. Meddelanden via iMessage skickas via Apples servrar snarare än din mobiltelefonleverantörs sms-server vilket innebär att meddelandena kan nås på mer än en enhet. Apple tillåter för närvarande iMessage att synkronisera med iPhones, iPads, iPods, Mac-datorer och Apple Watches.

För att spåra meddelanden på iPhone, länka iPhones iMessage-konto till iCloud och länka sedan samma iCloud-konto till antingen en annan iPhone, iPad, iPod, Mac-dator eller Apple Watch. Alla meddelanden som skickas till eller från iPhone via iMessage visas också på vilken länkad enhet som helst.

Begränsningar för iMessage:

iMessage fungerar endast på iOS-enheter, så om iPhone tar emot textmeddelanden från en Android eller annan icke-iOS-enhet, eller om avsändaren skickar texten som en mobiltext snarare än en iMessage, kommer dessa meddelanden inte att vidarebefordras till dig. Ett annat problem med att använda iMessage som ett sätt att spåra meddelanden är att du kommer att dela samma iMessage-konto med den andras iPhone, vilket kan bli förvirrande.

Använd appar från tredje part

iMessage är ett bra gratis alternativ för spårning, men om du vill ha mer involverad textspårning och andra funktioner, överväg en övervakningsapp från tredje part. Det finns ett antal appar som låter dig övervaka textmeddelanden som skickas på iPhone samt se platsen för iPhone hela tiden.

PhoneSheriff är en betaltjänst som fungerar på Android-, iPhone- och iPad-enheter. Det används vanligtvis av föräldrar för att hålla koll på sina barns meddelandeaktivitet och att veta var de är. Du kan ställa in tidsgränser på enheter, blockera specifika webbplatser eller appar och blockera texter eller samtal. Alla textmeddelanden kan övervakas efter att PhoneSheriff har installerats.

TeenSafe är en annan betaltjänst som låter dig spåra textmeddelanden som skickas eller tas emot på en iPhone. Ungefär som PhoneSheriff visar TeenSafe dig också platsen för iPhone och dess samtalslogg. Du kan också se iPhones webbläsarhistorik och se vilka appar som är installerade på enheten.

KidGuard är ett annat alternativ. Till skillnad från TeenSafe och PhoneSheriff är KidGuard knuten till iPhones iCloud-konto, så det finns ingen anledning att installera en app på själva iPhone. Tjänsten betalas precis som de andra två alternativen.

Tredjeparts appbegränsningar:

De flesta alternativ från tredje part kräver att en övervakningsapp installeras på själva iPhone - men spårningen slutar fungera om appen tas bort. Tredjepartsappar kan också vara ganska dyra beroende på olika alternativ, från $ 89 till $ 200 per år.