Går din status inaktiv när du spelar spel på Facebook?

Facebook-appar och spel kan bli ganska beroendeframkallande, vilket gör att du glömmer bort andra Facebook-uppgifter som att uppdatera status, lägga upp foton och chatta. Om du upptäcker att du försummar vänner för att slå den hundradelsnivån i den senaste Facebook-spelappen, tror du inte att du kan gömma dig bakom din avatar utan att vidta ytterligare åtgärder för att göra det. Din status går inte automatiskt i viloläge under spelet. I själva verket innehåller många appar standardinställningar som genererar många aviseringar under aktiv uppspelning, vilket resulterar i allt annat än viloläge.

Chat tillgänglighet

Justera din chattillgänglighet eller status genom att aktivera eller inaktivera chattfunktionen. Du kan tillämpa dessa inställningar över hela linjen eller på individuell eller gruppbasis, vilket gör dig inaktiv för alla eller bara välja vänner. När du stänger av chatten går alla meddelanden du får direkt till din inkorg och, om du använder någon av Facebook Mobile-apparna, till din mobila enhet också. Även om din status är inaktiv kan vissa Facebook-aktiviteter, som spel och statusuppdateringar, vara synliga för vänner. Tomgångsstatusen gäller endast din tillgänglighet för att kommunicera direkt via Facebook Chat.

Chattikoner

Status för chatttillgänglighet betecknas med ikoner som visas i dina kompisers sidofält. När du är tillgänglig visas ditt namn med en grön prick bredvid, vilket indikerar din beredskap att acceptera och svara på meddelanden. Detta påverkas inte av spel. När du är inaktiv visas ditt namn med en mobiltelefonformad ikon bredvid om du har laddat ner en av Facebook Mobile-apparna. Om du inte är en mobilappanvändare anges din inaktivitet med ditt namn utan någon ikon. När du inte är tillgänglig, överallt eller för vissa medlemmar, kommer ditt namn inte att visas. Det betyder att du har stängt av chatten för åtminstone några vänner. Om du låter chatten vara på för några vänner ser de medlemmarna ditt namn med den gröna pricken bredvid. Observera att om din status går inaktiv, kommer helt enkelt att starta ett nytt spel inte att ändra din ikon till grön. Det ändras bara om du publicerar en status eller annan Facebook-aktivitet, eller om en medlem försöker skicka ett meddelande till dig efter att spelet har börjat.

Ticker & Nyhetsflöde

Att spela spel kommer inte att leda till viloläge; snarare har spel motsatt effekt eftersom dina vänners nyhetsflöden och tickers visar uppdateringar och meddelanden om din spelaktivitet. Många appar uppmuntrar dig att dela dina framgångar och bjuda in vänner att spela tillsammans med dig, vanligtvis i realtid under aktivt spel. Om du till exempel spelar "Candy Crush Saga" visar appen dina nivåer som skickats i dina vänners Tickers, så att du kan bjuda in dem att spela och dela tips. För att begränsa din spelaktivitets synlighet klickar du på kugghjulsformen i det övre högra hörnet på valfri sida och väljer alternativet "Kontoinställningar" i rullgardinsmenyn. Välj länken "Appar" i den vänstra sidopanelen på den resulterande sidan och klicka på länken "Redigera" bredvid appen som du vill justera från listan "Appar du använder". Ange hur du delar information med vänner om spelen du spelar.

Externa spel

Medan Facebook-applikationer och spel kan kopplas direkt till din inaktivitet, kan externa inte. Att spela spel på externa webbplatser när du är inloggad på ditt Facebook-konto kan leda till att din status blir inaktiv. Om du är inloggad på ditt Facebook-konto men inte interagerar med appar, skickar innehåll eller meddelanden med vänner på grund av externt spel kan din status gå inaktiv. Tiden varierar beroende på faktorer som automatiska uppdateringsintervall, växling mellan webbläsarfönster och annan oavsiktlig aktivitet.