Vilken typ av skärm är iPads pekskärm?

Liksom andra surfplattor är iPad beroende av en specialdesignad pekskärm för användarinmatning. På skärmen kan du aktivera program och ange data genom att skriva på ett virtuellt tangentbord, peka på program på skärmen och göra vissa typer av gester. Att förstå funktionerna på iPad-pekskärmen hjälper dig att få ut mesta möjliga av din hårdvara.

Design

IPad-skärmen är en 9,7-tums LCD-skärm skyddad av ett reptåligt glasark. Apple täcker den här skärmen med ett oleofobt ämne som är utformat för att stöta bort de oljor som lämnas vid fingertopparna, så att du enkelt kan torka av skärmen. Nyckeln till skärmen är ett tunt lager av kapacitivt material inbäddat i ytan som fungerar som hjärtat i iPad-inmatningssystemet. Materialet är transparent för användaren, men det gör att systemet kan upptäcka en beröring var som helst på skärmens yta.

Kapacitiva pekskärmar

Tidiga pekskärmar förlitade sig på tryck, vilket tvingade användarna att trycka ner skärmen för att ansluta två lager ledande material för att signalera en beröring. Kapacitiva skärmar fungerar genom att ständigt övervaka skärmens elektriska fält. Eftersom din kropp driver elektricitet ändrar detta fält detta genom att röra vid skärmen och systemet kan upptäcka den förändringen och använda den för att avgöra var du rörde. IPad-skärmen har också multi-touch-teknik, som gör att systemet kan tolka flera kontakter, till exempel de när du zoomar bilder genom att nypa eller flytta isär fingrarna.

Fördelar

Fördelen med den kapacitiva designen är enkel att använda. Minskningen av mängden kraft som behövs för att signalera en beröring innebär mindre slitage på skärmen och ökad komfort för användarna. Dessutom kan den kapacitiva skärmen upptäcka kontakter även genom vissa typer av skärmskydd, så att du kan lägga till ett lager av skydd på din iPad-skärm utan att avsevärt minska dess känslighet.

Nackdelar

Den primära nackdelen med den kapacitiva skärmen är att den kräver direkt hudkontakt eller en liknande förändring i skärmens elektriska fält för att fungera. De flesta pennor registreras inte på iPad-skärmen och du kan inte använda enheten när du bär handskar. Det finns lösningar från tredje part för detta problem, eftersom vissa tillverkare tillverkar ledande pennor som överför kroppens elektriska fält till enheten, och om du syr en liten bit ledande tråd i vinterhandskarns fingertoppar kan du använda din iPad utan att offra värmen på en kall dag.