Hur du laddar ner dina favoritradioprogram från Internet

Det finns miljontals AM-, FM- och satellitradioprogram runt om i världen. Om du inte har tid att lyssna på ditt favoritradioprogram, ladda ner det från Internet för att kunna lyssna på det när du vill. Internetanvändare har möjlighet att ladda ner och till och med spela in sina favoritradioprogram när som helst med speciell programvara eller användarbehörighet.

Steg 1

Ladda ner och installera en programvara på din dator som låter dig spela in dina favoritradioprogram från Internet och lyssna på dem vid ett senare tillfälle. Ett par exempel på program med dessa funktioner är Applian Technologies Replay AV-programvara och WireTap Studio av Ambrosia Software Incorporated.

Steg 2

Lägg till ditt favoritradioprogram i programvaran och ställ in inspelningsalternativ så att programmet kan spela in vid rätt tidpunkt. Se den specifika programvarans instruktionsbok för specifika instruktioner. Den grundläggande processen innebär att följa en serie steg för att hitta radiostationen som kör programmet, lokalisera tid och datum för programmet och ställa in internetradioprogramvaran för att spela in programmet. Genom att slutföra denna process kan ditt favoritradioprogram laddas ner till din dator. Vissa program har till och med preferensinställningar som låter dig välja i vilket filformat du vill spara ditt favoritradioprogram, till exempel MP3 eller WAV.

Hitta webbplatsen för ditt favoritradioprogram som ett alternativ till att ladda ner ett Internetradioprogram och registrera dig som ett "fan" av programmet om tillämpligt. Många radioprogram gör det möjligt för lyssnare att registrera sig som gratis eller betalda medlemmar, vilket ger dem möjlighet att ladda ner arkiverade avsnitt av programmen som MP3 eller andra ljudfiler.