Vad är höghastighetsinternet och hur fungerar det?

Höghastighetsinternet, även ofta kallat bredbandsinternet, definieras av Federal Communications Commission (FCC) som internetåtkomst på minst 200 kilobit per sekund (Kbps) men kan nå så mycket som 60 Megabit (Mbps) per sekund. Bredbandsinternet-hastigheter gör det möjligt för användare att dra nytta av teknologier inklusive videokonferenser via datorer, röstsamtal över datorer och strömmande ljud och video av hög kvalitet. Från och med 2011 omfattar de viktigaste typerna av bredband i USA DSL, kabel, satellit, fiberoptiskt och mobilt bredband.

DSL

Digital Subscriber Line (DSL) är markbunden bredbandsinternet som levereras via koppartelefontrådar. Traditionell DSL kräver en aktiv telefonlinje, även om det finns en "torr slinga" DSL som inte kräver en telefonlinje. Traditionella DSL-hastigheter varierar från 768 Kbps till så snabbt som 7 Mbps - men måste placeras inom 3 miles från telefonföretagets huvudkontor för optimal hastighet.

Fiber

Fiberoptiskt bredband, ofta kallat "fiber", är bredbandsinternet som levereras över fiberoptiska linjer - dessa använder ljus för att sända datasignaler med mycket högre hastigheter än traditionella koppartrådar eller koaxialkablar. Från och med 2011 använder stora DSL-leverantörer, inklusive AT&T, Qwest och Verizon, fiberteknik för att uppnå högre DSL-hastigheter, kallad Very High Speed ​​DSL (VDSL.) VDSL kan nå nedladdningshastigheter på snabbare än 25 Mbps.

Kabel

Kabelbredband Internet är en markbunden bredbandsteknik som levererar data med bredbandshastigheter över samma kabel som används för att leverera tv-data. Grundläggande kabelhastigheter på Internet varierar från 4 Mbps till 6 Mbps, medan mer avancerade kabelinternet kan nå hastigheter på 20 Mbps och mer. Kabelhastigheter på Internet kan påverkas av användare inom samma område med samma kabelanslutning.

Satellit

Satellitbredband använder satelliter för att sända och ta emot bredbandsdata. Satellitbredband används främst i områden där markbundna bredbandsteknologier som DSL, fiber och kabel annars inte är tillgängliga. Hastigheter för satellitbredband är jämförbara med traditionell DSL, från 768 kbps till 5 Mbps - men datahastigheter kan påverkas av förändringar i väder och satellitposition.

Mobilt bredband

Från och med februari 2011 är mobila 3G-nätverk en trådlös bredbandsteknik som är tillgänglig via 3G-aktiverade mobiltelefoner och smarta enheter som e-bokläsare. I juni 2010 testade PC Magazine de bästa 3G-operatörerna och upptäckte den genomsnittliga nationella nedladdningshastigheten mellan 1,04 och 2,11 Mbps. Hastigheten skiljer sig mellan operatörerna och kan påverkas av användarplatsen och operatörstäckningen.