Hur man laddar ner APK-filer från Google Play

Google Play-butiken installerar appar direkt på din enhet och tillåter inte att du laddar ner APK-filer. I det här inlägget visar vi dig hur du laddar ner och installerar APK-filer direkt från Google Play istället för att gå till webbplatser från tredje part.

Varför APK-filer istället för appar

Här är några skäl till varför du kanske vill ladda ner APK-filer från Google Play istället för att ladda ner appar direkt som de flesta vanliga gör.

1. Det kan hända att din telefon har lite utrymme, där du har möjlighet att ladda ner APK-filer för apparna på din dator (eftersom du inte kan ladda ner appar till en dator)

2. Vissa appar har landsbegränsningar och du kan inte ladda ner dem direkt till din telefon. I det här fallet kan du ladda ner APK-filer på din dator och installera dem på din enhet senare.

3. Du kanske har problem med att ladda ner några appar till din telefon eller surfplatta.

4. Du kanske vill skapa en samling appar på din hårddisk eller molnlagring för användning på din telefon senare, vid behov.

5. Du är en nörd och vill bara utforska ytterligare sätt att installera appar på din enhet.

Ladda ner APK-filer från Google Play med Chrome Extension

I den här metoden installerar du en APK Downloader Extension för Google Chrome webbläsare som erbjuds av codekiem.com till din dator.

Först måste du ladda ner och installera Google Chrome-webbläsaren på din dator. Gå vidare och installera Google Chrome på din dator, om du inte redan har gjort det.

1. Öppna Google Chrome på din dator

2. Ladda ner APK Downloader EXTENSION för Google Chrome Store.

3. Klicka på + Lägg till TO CHROME (se bild nedan)

4. Du får en dialogruta "Bekräfta ny tillägg" - Klicka på "LÄGG" för att lägga till APK Downloader-tillägg till Chrome-webbläsaren på din dator.

Google kommer att bekräfta tillägget av APK Downloader-tillägg till Chrome-webbläsaren.

Android-enhets-ID

Nu när du har lagt till APK Downloader Extension till Chrome-webbläsaren måste du få tag på din Android-enhets-ID för din Android-telefon genom att följa dessa steg.

1. Öppna Google Play Store (på din Android-telefon)

2. Sök efter och installera Android Device ID-appen på din telefon.

3. När installationen är klar startar du appen Android Device ID på din telefon genom att klicka på den.

4. Kopiera den 16 siffriga alfanumeriska GSF-ID-nyckeln som du ser under GSF-rubriken för Google Service Framework - (se bild nedan)

Logga in på Google Play från din dator

I det här steget konfigurerar du Google Chrome APK Downloader Extension med den information som krävs för att logga in på ditt Google Play-konto.

1. Öppna Chrome-webbläsaren på din dator (inte telefonen)

2. Klicka på den 3-radiga skiftnyckelsymbolen (se bild nedan) som du ser på din dators extrema högra sida.

3. Klicka sedan på Fler verktyg> följt av Extensions för att starta sidan Google Chrome Extensions

3. Leta reda på APK Downloader Extension och klicka på Alternativlänken som du ser under APK Downloader Extension. (Se bild nedan)

4. Efter att du har klickat på alternativen i steg 3 ovan kommer du att gå till APK Downloader-inloggningsfönstret. Ange ditt e-post-ID, lösenord och Android-enhetens ID-nyckel i inloggningsfönstret. E-post-ID och lösenord i detta fall kommer att vara det e-postmeddelande och lösenord som du använder för att logga in på Google Play Store.

5. Klicka på den gröna inloggningsknappen som du ser i slutet av APK Downloader-inloggningsskärmen.

Ladda ner APK-filer från Google Play

När du har slutfört stegen ovan är du redo att ladda ner APK-filer direkt från Google Play Store.

1. Besök Google Play Store (med Chrome-webbläsare på din dator)

2. Sök efter appen som du vill ha APK-filerna för.

3. När appsidan är öppen klickar du på APK Downloader ICON som du ser längst till höger på adressfältet. (Se bild nedan)

4. APK-filen för appen kommer att laddas ner till din dator.

Hoppas att du kommer att kunna ladda ner APK-filer för alla dina favoritappar gratis genom att följa dessa steg. Se till att du inte delar ditt e-post-ID, lösenord och Android-enhets-ID med någon.

Installera APK-filer från PC till Android-enhet.

När du har laddat ner APK-filerna till din dator kan du börja använda apparna när som helst på dina mobila enheter genom att installera APK-filer från PC till din Android-enhet.