Hur man gör en stjärnmall

Objekt du behöver

  • Skrivare

  • Papper

  • Kartong

  • Sax

  • Målarens tejp

När du behöver rita eller måla flera perfekta stjärnor är det svårt att få det enhetliga utseendet genom frihandsteckning. Det snabbaste, enklaste sättet att rita stjärnor är att använda en stjärnmall. Genom att skriva ut en mall från din dator och sedan överföra designen till kraftigare kartong har du en stjärnmall som du sedan kan använda för att rita och klippa beroende på dina behov. Ett ordbehandlingsprogram som Word gör jobbet snabbt.

Öppna Word till ett nytt dokument. Klicka på fliken "Infoga" och välj sedan "Clip Art."

Skriv "stjärna" i sökfältet för clipart. Växla rullgardinsmenyerna så att de läser "Alla samlingar" och "Alla mediefiltyper" för flest resultat, eller begränsa dina resultat genom att ändra båda fälten för att få mindre resultat.

Bläddra bland sökresultaten för att hitta en stjärnform du gillar. När du har hittat en stjärna, dubbelklickar du på miniatyren för att överföra bilden till ditt dokument.

Klicka på stjärnan och justera storleken med hjälp av storlekspilarna i hörnet. Eftersom de flesta skrivare skriver ut på papper i storlek 8,5 tum och 11 tum måste du ta din tryckta stjärna till en skrivare för att öka storleken.

Skriv ut stjärnan på din skrivare.

Klipp stjärnan försiktigt med en vass sax. Använd målartejp för att fästa stjärnan på kartong och spåra sedan runt stjärnan. Ta bort tejpen och klipp ut stjärnan ur kartongen.

Spara kartongen med borttagen stjärnform, eftersom du kan använda både stjärnan och det negativa utrymmet som mall. Fäst mallen på andra ytor och material med målartejp och spåra eller klippa efter behov.