Skillnad mellan ett troll och en cyberbully

Internet kan vara en domän med obegränsat fritt uttryck, men inte allt detta uttryck har form av artig diskurs. Vissa använder nätets öppenhet och anonymitet för att utspå hatefulla meddelanden. Bland dessa finns cyberbullies och troll. Skillnaden mellan de två kan tyckas vara irrelevant för deras onlineoffer, men det finns en skillnad mellan vad troll gör och vad cyberbullies gör. Troll försöker rile onlinesamhällen och uppmärksammar sig själva, medan cybermobbies bara vill använda Internet för att skada sina offer.

Troll

Troll är besökare som lämnar inflammatoriska kommentarer i offentliga kommentarsektioner. Oavsett om de kommenterar blogginlägg eller nyhetswebbplatser online, vill de fånga andra besökares uppmärksamhet och störa diskussioner som annars skulle handla om sidans innehåll. Troll gör detta genom att lägga upp kommentarer som är hatfulla, rasistiska, sexistiska eller svåra. Troll kan göra innehållet, författaren eller till och med andra kommentatorer till målet för sina brandkommentarer.

Troll syftar

Internettroll söker uppmärksamhet. De vill flytta uppmärksamheten från författarens innehåll och samtal om innehållet till sig själva. De vill ha svar på sina inflammatoriska kommentarer från den ursprungliga författaren liksom andra kommentatorer. Ju mer uppmärksamhet de får, i form av kommentarer riktade till dem, desto lyckligare är trollet. Ju mer uppmärksamhet de får från en webbplats och dess läsare, desto mer sannolikt är det att de trollar den webbplatsen igen.

Cyberbullies

Medan troll fokuserar på att vara en olägenhet för onlinegrupperna, riktar sig cybermobbies till individer. I stället för att publicera generellt inflammatoriska uttalanden, lägger de in onda saker om en enda person med målet att skämmas eller skrämmas. Detta kan ta formen av eländiga meddelanden, privata bilder eller privat video om individen mobbaren riktar sig mot. De kunde lägga upp informationen offentligt eller bara skicka den till sitt mål som en form av hån.

Mål för nätmobbning

Medan troll försöker väcka uppmärksamhet åt sig själva vill cybermobbies förnedra och skada sina offer. Troll är likgiltiga med den skada som deras kommentarer kan orsaka. De bryr sig inte om deras kommentarer orsakar människor känslomässig nöd eller inte. Allt de vill ha är en reaktion från samhället de trollar. Cyberbullies vill inte ha uppmärksamhet åt sig själva, utan negativ uppmärksamhet på sitt offer. Allt de vill är att orsaka nöd för sina offer.