Hur man spårar en Samsung-produkt med serienummer

Samsung hjälper dig att komma åt din enhet, som en telefon eller surfplatta, med funktionen Hitta min mobil. Din produkts unika serienummer och ditt Samsung-konto gör att du kan logga in enhetens plats online från vilken webbläsare som helst och även aktivera fjärrkontrollfunktioner, som att låsa din enhet och ringa en klocka för att varna andra om den förlorade enheten.

Aktivera ditt Samsung-konto

Samsung innehåller ett formulär för att skapa ett Samsung-konto för att registrera din personliga kontaktinformation, till exempel din e-postadress. Du kan också välja att komma åt dina Facebook-data för att fylla i det här formuläret (se Resurs-länk). Samsung skickar ett verifieringsmeddelande via e-post och genom att klicka på den här länken aktiveras ditt Samsung-konto.

Registrera produktinformationen

Samsung tillhandahåller ett online-produktformulär för att registrera din produktinformation, t.ex. modellnummer, modellkod, serienummer och inköpsdata. Koderna på enhetens baksida och även originalkvittot innehåller dessa viktiga uppgifter.

Spåra din enhet

Online-användarhandbokssektionen innehåller en tabell där du väljer den registrerade mobila enheten. När du är redo att spåra ger funktionen Hitta min mobil en karta som visar enhetens position med uppdateringar med 15 minuters intervall under en 12-timmarsperiod. Som en försiktighetsåtgärd kan du aktivera funktionen Lås min mobil för att hindra andra från att komma åt din enhet.

Varnar andra om plats

Ringfunktionen spränger en klockton i en minut för att varna dig eller närliggande vittnen om enhetens plats. Det här skärmmeddelandet visar "Detta är en förlorad mobil."