Hur man rensar Snapchat lagringsutrymme på iPhone

Om du använder Snapchat måste du hålla ett öga på storleken på dokument och data lagrade av denna sociala medie-app på din iPhone. Nedan följer stegen för att kontrollera och rensa Snapchat lagringsutrymme på iPhone.

Rensa Snapchat-lagringsutrymme på iPhone

När du fortsätter att använda Snapchat kommer du att märka att storleken på Snapchat-relaterade dokument och data växer på din iPhone.

Detta händer på grund av Snapchat Caching-minnen och data relaterade till dina mest använda funktioner och lagrar dem på din iPhone. Idén bakom detta beteende är att få minnen att ladda snabbare och snabba upp Snapchat genom att använda lokalt lagrade cachade data.

Snapchats snabbhet och smidighet kommer dock till kostnaden för dyrbart lagringsutrymme på din iPhone. Därför är det en bra praxis att titta på storleken på Snapchat-relaterade “Dokument & Data” på din iPhone och regelbundet rensa Snapchat-lagringsutrymme på iPhone.

Om du vill lära dig mer om Snapchat-cache, typer av Snapchat-cachar och vad som händer när du rensar Snapchat-cache kan du hänvisa till den här artikeln: Hur du rensar Snapchat-cache på iPhone och Android.

Kontrollera Snapchat-lagringsutrymme på iPhone

Följ stegen nedan för att kontrollera hur mycket lagringsutrymme som upptas av Snapchat App på din iPhone

1. Klicka på Inställningar> Allmänt> iPhone-lagring.

2. Bläddra ner till Snapchat på skärmbilden för iPhone-lagring och tryck på den.

3. På nästa skärm kommer du att se hur mycket lagringsutrymme som är besatt av Snapchat-relaterade dokument och data på din iPhone.

Avinstallera Snapchat för att återta lagring

Det enda sättet att rensa Snapchat-relaterade dokument och data på iPhone är att avinstallera Snapchat och installera om det igen på din iPhone.

1. Klicka på Inställningar> Allmänt> iPhone-lagring.

2. Bläddra ner till Snapchat på skärmbilden för iPhone-lagring och tryck på den.

3. Bläddra nedåt på nästa skärm och knacka på alternativet Radera app.

Detta kommer att ta bort Snapchat-appen på din iPhone tillsammans med sina dokument och data, som i princip består av App-cachar och andra app-relaterade data.

När du har tagit bort Snapchat, installerar du appen tillbaka på din iPhone från App store.

1. Öppna App Store på din iPhone och sök efter Snapchat.

2. Ladda ner och installera Snapchat-appen igen på din iPhone.

3. När appen är installerad, starta Snapchat på din iPhone och logga in på ditt Snapchat-konto.

Nu kan du börja använda Snapchat igen på din iPhone och övervaka lagringsutrymmet som appen tar upp.

När du hittar storleken på Snapchat-relaterade dokument och data växer, kan du än en gång ta bort och installera Snapchat-appen på din iPhone för att rensa lagringsutrymmet som Snapchat upptar på iPhone.