Hur man blockerar text på en Samsung-telefon

Blockering av textmeddelanden på en Samsung Galaxy-telefon kan göras via själva telefonen, via tredjepartsapplikationer eller via din tjänsteleverantör, beroende på i vilken utsträckning du vill blockera inkommande textmeddelanden. Metoderna för att göra detta varierar, men var och en kan åstadkommas med liten eller ingen bakgrundskunskap eller expertis. Rapportera alltid kränkande, hotande eller obscent sms till lokala myndigheter.

Via enhet

För att blockera textmeddelanden direkt via din Samsung Galaxy-enhet har du två alternativ. Först kan du lägga till telefonnumret du vill blockera i din kontaktlista, öppna kontakten, trycka på menyknappen och välja "Lägg till för att avvisa lista." Det andra alternativet är att öppna ett textmeddelande från det nummer du vill blockera, knacka på menyknappen och välj "Lägg till skräppostnummer." Endera av dessa inställningar kan ångras på samma skärmar.

Du kan också enkelt lägga till och hantera nummer på din automatisk avvisningslista via telefoninställningarna utan att behöva lägga till ett nummer i din kontaktlista. Tryck helt enkelt på menyknappen på startskärmen på din Samsung, tryck på "Inställningar", tryck på "Samtalsinställningar", tryck på "Samtalsavslag" och lägg till eller ta bort telefonnummer till din samtalsavslagslista.

Via App

Det finns flera appar tillgängliga för Samsung Galaxy som kan blockera telefonnummer från att ringa eller skicka SMS till ditt mobilnummer. Mr. Number, Truecaller, Caller ID & Block by Phone Warrior, WhosCall, Block SMS & Call av Sriseshaa, Hide My Text och Blacklist av AA.TK är bara några av många. Funktionerna i dessa appar varierar, så prova några tills du hittar en som har ett gränssnitt och funktionalitet du föredrar.

Via tjänsteleverantör

Det är också möjligt att blockera textmeddelanden genom att gå direkt via din tjänsteleverantör. De flesta standard - och gratis - block som tillhandahålls av din operatör kommer att vara "allt-eller-ingenting" snarare än specifika nummerblock. Om du köper vissa ytterligare funktioner som faktureras till en fast månadsavgift - till exempel Smart Limits via AT&T - får du tillgång till specifik blockeringsfunktionalitet utan att behöva direkt åtkomst till den enhet som du vill blockera textmeddelanden på.

Bästa praxis

Se alltid till att hålla ditt nummer säkert. Om du svarar på textmeddelanden från okända nummer kan du bli utsatt för automatiserade månatliga prenumerationer och avgifter. Att helt enkelt blockera textmeddelanden från tjänster som tar ut en månadsavgift upphör inte månadsavgiften. Kontakta din tjänsteleverantör om du får oväntade avgifter på din faktura till följd av oönskade textmeddelanden.