Hur får Google Maps gatuvyer?

De kontinuerliga, panoramiska Street View-fotografierna från Google Maps ger en intim bild av platser runt om i världen, inklusive platser som är oåtkomliga med bil, som berg, smala gränder och byggnadsinteriörer. Google använder lasrar, GPS-utrustning, datorer och kameror för att ta bilder från ett chassi monterat på en bil, ryggsäck, trehjuling, vagn eller snöskoter, beroende på plats. Efter att ha tagit en serie överlappande bilder använder Google-fotografer specialiserad programvara för att kombinera dem till ett sömlöst 360-graders fotografi.

Bilmonterad utrustning

Eftersom vägar täcker de flesta Google Maps-platser, tar en Street View-bil de flesta bilder. Dessa bilar innehåller datorer och GPS-enheter för att bearbeta bilder och lokalisera platser, och sofistikerade kamerafästen som är fästa på taket stöder kameror med lasrar för att läsa ett föremåls avstånd och för att bygga en 3D-modell av omgivningen. Även om Street View Cars kan nå de flesta Google Maps-platser stöder många platser runt om i världen konkurrerande teknik eller utgör för många risker för Google-ingenjörer på grund av krig eller politisk komplexitet. Det mesta av Afrika, Mellanöstern och Östasien saknar fotografier från Street View.

Pedicab Street Views

Street View Trike är en trehjuling med mycket av samma utrustning som bilen. Föraren behöver inte använda kameran när han trampar eftersom kameran automatiskt tar bilder från alla vinklar. Eftersom många historiska platser i Europa fortfarande har vägar utformade före användning av bilar, hjälper trehjulingen Googles ingenjörer att fotografera dessa platser mer effektivt än de kan med ryggsäckmonterade kameror. Bortsett från Ukraina och Turkiet inkluderar Google Maps Street Views av alla platser i Europa samt de tätbefolkade platserna i Ryssland.

Gatuvyer till fots

Street View Trekker är en ryggsäcksmonterad kamera som gör det möjligt för Google-ingenjörer att fotografera outvecklade områden som är oåtkomliga för hjulfordon eller snöskotrar. Google Maps innehåller Street Views av alla platser i USA, inklusive avlägsna områden som Grand Canyon. Liksom med Trekker använder ingenjörer Street View Trolley för att fotografera platser till fots, till exempel museer, idrottsarenor och Vita huset. Vagnen är en kamera monterad på en handbil som en fotograf drar genom byggnadens interiör. Liksom andra Street View-kameror fungerar Trekker och Trolley automatiskt medan en fotograf rör sig genom en plats.

Utsikt över bergstoppen

Street View snöskoter tar bilder från skidbackar och bergskedjor runt om i världen. Googles ingenjörer isolerar snöskoterns hårddiskar för att hålla dem tillräckligt varma för att spela in digital fotografering och annan data. Liksom pedicab stöder snöskotern ett kamerachassi monterat bakom föraren, som korsar bergssluttningar när den roterande kameran automatiskt tar bilder. Google har använt snöskotern för att kartlägga kompletta skidvägar, som Whistler Peak, Squaw Valley och Breckenridge bergssluttningar.