Hur man stannar installationen av OneDrive Popup i Windows 10

Om du använder Windows 10 Creators Update måste du ha lagt märke till de ihållande "Setup OneDrive" pop-ups på din dator. Nedan följer stegen för att stoppa "Setup OneDrive" popup på din dator, om du tycker att de är irriterande.

Stoppa installationen av OneDrive Popup i Windows 10

OneDrive rankas som en av de ledande Cloud Storage-tjänsterna tillsammans med Google Drive, Dropbox och andra ledande Cloud Storage-leverantörer.

Följaktligen bör Windows 10 som uppmanar dig att installera OneDrive inte bry dig, särskilt med tanke på att du kommer att få 5 GB gratis molnlagring när du loggar in på OneDrive med din e-postadress och lösenord.

Det är dock inte så svårt att föreställa sig att upprepade popups som uppmanar dig att "Setup OneDrive" kan vara irriterande för de användare som inte använder OneDrive och inte har några framtida planer om att använda OneDrive.

Lyckligtvis är det verkligen lätt att förhindra Setup OneDrive Popup på din Windows 10-dator och du hittar nedanstående steg för att göra detta.

Stoppa OneDrive från att starta automatiskt

Ett enkelt sätt att stoppa popup-inställningen “Setup OneDrive” på din Windows 10-dator är att hindra OneDrive från att starta automatiskt på din dator.

1. Klicka på appfackikonen (1) i datorns aktivitetsfält och högerklicka sedan på OneDrive-appikonen (2). Klicka sedan på alternativet Inställningar (3) i snabbmenyn som visas (se bild nedan).

2. Avmarkera alternativet "Starta OneDrive automatiskt" på nästa skärm när jag loggar in på Windows (se bild nedan)

3. Klicka på OK för att spara den här inställningen för OneDrive App på din dator.

4. Klicka sedan på appfacket (1) -ikonen igen, högerklicka på OneDrive-ikonen (2) och klicka sedan på alternativet Avsluta (3) i snabbmenyn.

Därefter startar OneDrive inte automatiskt på din dator och du kommer inte att se popup-inställningen “Setup OneDrive”, så länge du inte startar OneDrive-appen på din dator.

Avinstallera OneDrive från din dator

Om du verkligen inte vill använda OneDrive, är det bästa sättet att förhindra Setup OneDrive Popup i Windows 10 att helt enkelt avinstallera OneDrive-appen från din dator.

1. Klicka på Windows 10 Start-knappen och klicka sedan på Inställningsikonen.

2. Klicka på fliken Apps på inställningsskärmen (se bild nedan).

3. På nästa skärm klickar du på Apps & funktioner i sidmenyn och söker sedan efter OneDrive genom att skriva OneDrive i sökfältet. Du bör se Microsoft OneDrive som ett sökresultat (se bild nedan)

4. Klicka på Microsoft OneDrive för att utöka posten och klicka sedan på alternativet Avinstallera (se bild ovan).

5. Du kommer att se en pop-up som informerar dig om att OneDrive App och all relaterad information kommer att avinstalleras. Klicka på knappen Avinstallera för att påbörja processen att avinstallera OneDrive från din Windows 10-dator.

Komma tillbaka OneDrive

Om du ändrar dig och vill använda dig av gratis 5 GB OneDrive-lagring kan du ladda ner och installera OneDrive på din Windows 10-dator från någon av följande två källor.

1. Ladda ner och installera OneDrive Desktop-programmet, detta kommer att ersätta OneDrive-applikationen som du har tagit bort från din dator.

2. Ladda ner och installera OneDrive-appen som tillgänglig i Microsoft Windows Store. Den här versionen av OneDrive är bättre lämpad för beröringsaktiverade enheter.