Varför går det snabbt att ta slut på min iPod?

Apple har gjort ständiga förbättringar av iPod-batteriets livslängd sedan den släpptes 2001, och den moderna iPod classic har förmågan att hålla i upp till 36 timmar på en enda laddning. Detta är dock ett bästa fall, och du har förmågan att minska batteriets livslängd med så mycket som 84 procent genom att använda iPod på ett sätt som ökar dragningen på batteriet.

Video, Wi-Fi och applikationsanvändning

Under musikuppspelning förblir bakgrundsbelysningen för iPod-skärmen av. Detta är dock inte fallet när du tittar på videor, använder applikationer eller surfar på nätet via en Wi-Fi-anslutning. Skärmens bakgrundsbelysning kräver betydande batteriström; konstant skärmanvändning minskar batteritiden för iPod classic från 36 till sex timmar och minskar batteritiden för iPod Touch från 40 till sju timmar.

Frekvent spårhoppning

Den hårddiskbaserade iPod classic har ett internt minneskrets som fungerar som en buffert för ljuddata. Genom att fylla bufferten med data för nuvarande och nästa spår begränsar iPod hur mycket hårddisken används. När du hoppar över spår kopplar iPod in hårddisken för att fylla på bufferten. Om du gör detta ofta kommer du att upptäcka att batteriets livslängd på iPod minskas avsevärt från 36 timmar.

Batterimiljö

Alla iPod-batterier fungerar bäst vid temperaturen i ett genomsnittligt luftkonditionerat rum - cirka 72 grader Fahrenheit. Förvänta dig att batterilivslängden på alla iPod-modeller kommer att minska något i temperaturer som du inte tycker är bekväm.

Spela stora filer

De flesta iPod-modeller har möjlighet att spela okomprimerat ljud i WAV-format och högkvalitativt komprimerat ljud i Apple Lossless-format. Båda dessa format har mycket stora filstorlekar jämfört med det vanliga MP3-formatet. Om du spelar en ljudfil som är större än iPod kan lagra i bufferten tvingas den att överföra data från hårddisken oftare, vilket minskar batteriets livslängd.

Dött batteri

Apple uppskattar att ett nytt iPod-batteri kan användas och laddas så många som 400 gånger innan den maximala kapaciteten börjar minska. Om du laddar din iPod dagligen och har ägt den i mer än ett år kan det hända att batteriet inte längre fungerar lika bra som en gång. Apple har en ersättningstjänst för batterier för iPods som inte längre täcks av den ursprungliga fabriksgarantin. Beroende på modell tar Apple ut $ 49 till $ 79 för denna tjänst från och med 2011.