Hur man ringer mobiltelefonsamtal anonymt

Anonyma telefonsamtal hjälper till att förhindra att din telefon spammas av oönskade samtal. Medan du kan blockera din information från att visas på nummerpresentatören kan det vara säkrare att använda en lösning som ger dig ett helt annat nummer, eftersom det kan hindra dig från att spåras med din mobiltelefon. Kom ihåg att om ditt telefonnummer är blockerat kan personen du ringer inte ringa tillbaka.

Begränsa namn

Många operatörer låter dig begränsa ditt namn så att det inte dyker upp i nummerpresentationssystem. Andra låter dig begränsa både ditt namn och telefonnummer från att visas när du ringer. Slå "för att blockera ditt nummer för ett enda samtal67 "innan du anger telefonnumret, börjar med" 1. "för att blockera ditt nummer när du ringer ett visst nummer, slå"82 "före numret. Kontakta din leverantör för att avgöra vilka tjänster som erbjuds.

Förbetalda telefoner

Många butiker säljer mobiltelefoner som är aktiverade med ett SIM-kort och som inte kräver registrering. När du har köpt och aktiverat telefonen har du ett nummer som inte kan spåras till dig. Men om du ger ut numret till vänner kommer dina samtal att vara mindre anonyma än om du bara håller telefonen för känsliga samtal.

Appar

Appar som Google Voice, textPlus och Burner kan ge dig ett annat telefonnummer än det som medföljer din telefon. Apparna ger dig inte automatiskt ett riktnummer baserat på var du bor - du får ett val av riktnummer. Mot en avgift kan du också ändra numret som dessa appar tilldelar din telefon.

Textmeddelanden

Din mobilleverantör kan inte blockera att ditt nummer visas när du skickar textmeddelanden. Om du vill att all kommunikation från telefonen ska vara anonym, använd en engångstelefon eller en app för att tilldela dig ett annat nummer. Till exempel, när du säljer objekt online kan det vara användbart för att skicka en mötesadress till en potentiell köpare.