Hur man stoppar vidarekoppling på en fast telefonlinje från Verizon

Verizons anpassade samtalsfunktioner ger bekvämlighet och flexibilitet för din fasta telefontjänst. Om du förväntar dig ett viktigt samtal och vet att du inte kommer att vara hemma för att ta emot det kan du använda vidarekoppling för att överföra det automatiskt till ett annat nummer istället för att låta det rulla över till röstmeddelande eller ringa obesvarat. När du kommer hem, inaktivera vidarekoppling så att dina samtal åter kommer till din linje.

Aktivering

För att aktivera vidarekoppling av samtal på en linje som inkluderar funktionen, ta upp valfri telefonluren - eller sätt en telefon på högtalaren - och slå "* 72" (utan citat här och hela tiden) efter att du hör en kopplingston. För att aktivera funktionen på en roterande telefon eller en som använder tonbaserad uppringning med ett tryckknappsgränssnitt, slå "1172". När du hör en svarsignal, slå det lokala, långa avståndet eller mobilnumret som du vill vidarekoppla samtal till, inklusive riktnummer om numret hamnar utanför ditt lokala samtalsområde. Två pip låter dig veta att du har aktiverat vidarekoppling och att du kan lägga på eller fortsätta ringa utgående samtal. Om du är på linjen när ett samtal kommer in hörs ett pip som indikerar att vidarekoppling vidarekopplade uppringaren till ditt valda alternativa nummer.

Avaktivering och vidarebefordran

För att stänga av vidarekoppling måste du vara hemma med tydlig åtkomst till en kopplingston på den vidarekopplade linjen. Ring "73 "på en touch-ton-telefon eller" 1173 "på en roterande eller pulstelefon. Två pip bekräftar att du har inaktiverat vidarekopplingsfunktionen. För att ändra vidarekopplingsnumret utan att stänga av vidarekoppling, slå aktiveringskoden -"72 "eller" 1172 "- istället och ange ett nytt fjärrnummer. Om du prenumererar på Verizons FiOS digitala samtalstjänst kan du aktivera, inaktivera och hantera listan över vidarekopplingsnummeralternativ via ett online-gränssnitt som kallas FiOS Digital Voice Account Manager (se Resurser).

FiOS-servicealternativ

Verizons digitala samtalstjänst erbjuder en konfigurerbar version av vidarekopplingsfunktionen som gör att du kan programmera i en lista med fjärrnummer och välja bland dem; det låter dig också schemalägga vidarekoppling för att ta över din linje endast vid specifika tider eller på specifika dagar. Du kan aktivera och inaktivera anpassade samtalsfunktioner för FiOS, inklusive vidarekoppling, från din egen linje eller från sidan för kontohantering online. Om du stänger av funktionen från din telefon åsidosätter den åtgärden den aktiva / inaktiverade statusen du ställer in online och vice versa.

Särskilda överväganden

Om din Verizon-telefonplan inte inkluderar vägtullar kan du inte använda vidarekoppling för att överföra inkommande samtal till ett fjärrnummer. Vid en plan med begränsade långväga minuter kan vidarekoppling utnyttja din kostnadsfria avgift för samtalsavgift och anordna avgifter per minut för överförda samtal. Du kan ändra vidarebefordringsnumret så många gånger du vill, men funktionen måste aktiveras, ändras och inaktiveras från din hemlinje. Variationer i vidarekopplingsfunktionen gör att du kan välja antingen sex eller 12 nummer att vidarekoppla och låta dina återstående samtal ringa till ditt hemnummer. Du kan ändra dessa nummer när som helst och inaktivera vidarekoppling utan att radera nummer från din lista.