Apple Watch Series 2-specifikationer och funktioner

Apple har avslöjat sin andra generationens Smart Watch vid sin 2016-evenemang. Den nya Apple Watch har en ljusare skärm, ny processor, vattentåligt skal och inbyggd GPS.

Apple Watch Series 2 Specifikationer

Titta på Apple Watch Series 2-specifikationer för både 38 och 42 mm versioner av den nya Apple Watch.

specifikationerApple Watch Series 2
Mått (L x B)38, 6 x 33, 33 mm, 42, 5 x 36, 4 mm
Tjocklek11, 4 mm (0, 45 tum)
Vikt28, 2 gram (38 mm) och 34, 2 gram (42 mm)
VisaOLED Retina Display @ 1 000 nits
Upplösning290 ppi och 303 ppi (42mm modell)
Bagge512 MB
Lagring8 GB
processorDual Core S2-processor
KameraNej
Batteri205 mAh (38 mm) och 250 mAh (42 mm)
sensorerAccelerometer, Gyrometer, pulsmätare
ÖvrigaGPS, NFC, Bluetooth, Dual Band Wi-Fi
PrisFrån $ 369

Apple Watch Series 2-specifikationer och funktioner

Enligt Apples Keynote-presentation har Apple Watch hoppat till nummer 2 i listan över bästsäljande klockor efter Rolex och du kanske också vill gå efter det efter att ha tittat på funktionerna i Apple Watch Series 2.

Form, storlek och hölje

Apple Watch Series 2 är ganska lik Apple Watch Series 1 med en fyrkantig skärm som täcker en glasskärm, vilket främst indikerar tid och visar aviseringar.

Som nämnts ovan finns Apple Watch Series 2 i två storlekar (38, 6 x 33, 33 mm och 42, 5 x 36, 4 mm).
Apple har introducerat en helt ny vitfärgad keramisk modell för sin avancerade version av Apple Watch, designad för lyxkunder som har råd att betala $ 1 249 för en klocka.

Bas- och mellanklassmodellerna i Apple Watch Series 2 kommer att finnas i hölje av aluminium och rostfritt stål.

Ljusare skärm

Apple Watch Series 2 har en OLED Retina-skärm med en skärmupplösning på 290 ppi i 38 mm-modell och 313 ppi i 42mm-modellen.

Enligt Apple är skärmen på Apple Watch Series 2 två gånger ljusare än den ursprungliga Apple Watch. Detta skulle hjälpa dig att tydligt se skärmen även i starkt solljus.

Snabbare processor och GPU

Apple Watch Series 2 drivs av Apples nya belysningssnabba dual-core-processor som heter S2. Den nya processorn är 50% snabbare än den i original Apple Watch, som också får samma uppgradering till sin processor.

Apple har också uppgraderat GPU i Apple Watch Series 2 och fördubblat grafikprestandan. Mycket förbättring av prestanda förväntas efter uppgradering till WatchOS3, vilket kommer att göra programvaran tweaks för att få ut mesta möjliga av den nya processorn och GPU.

Apple Watch Series 2 är vattentät

Apple Watch Series 2 är vattentålig upp till 50 meters djup. Detta innebär att du säkert kan bära din Apple Watch medan du duschar och simmar.

Du behöver inte oroa dig för att vatten kommer in i högtalaren, eftersom högtalaren i Apple Watch Series 2 har utformats för att släppa in vatten och sedan använda ljudvibrationerna för att tvinga vattnet ur högtalaren.

Apple utnyttjar den vattentäta designen och riktar sig till simmare och aktiva individer. Den nya Apple Watch levereras med en mjukvara, speciellt utformad för att mäta Swim Laps, Cover Covered och Calorie Burn i realtid.

Enligt Apple är programvaran baserad på analys av över 700 simmare under flera år och är utformad för att lära av dina vanor och skräddarsy mätningarna.

GPS-kapacitet

Apple Watch Series 2 har en inbyggd GPS som gör att enheten kan utföra kartläggning på egen hand utan behov av en iPhone. Detta gör att du kan lämna din iPhone hemma när du går en springa och fortfarande noggrant registrera avstånd, hastighet och takt medan du går, springer eller cyklar.

En anmärkningsvärd funktion hos GPS i Apple Watch 2 är att den har utformats för att hämta en signal direkt, så att du inte behöver vänta på en signal när som helst.

Efter att din körning eller promenad har avslutats kan du kontrollera din iPhone för att se en karta över din rutt och var du kör snabbast.

Hälsokontroll och träningsapp

Apple Watch Series 2 har en sensor på baksidan som mäter din puls hela dagen. Uppgifterna skickas till din iPhone, där du kan titta på dina hjärtfrekvensmönster under en tidsperiod.

Det finns en inbyggd träningsapp på Apple Watch Series 2 som låter dig välja mellan 12 inomhus- och utomhusträning, inklusive simning, cykling, springa och elliptiska.

Därefter finns en Breath-app som hjälper dig att öva medvetenhet och med vacker animering och vägledning för djup andning. Dessutom tillåter Apple Watch Series 2 att lägga till appar från tredje part som du kan hitta användbara och tillämpliga på dina hälsotillstånd.

På sin webbplats föreslår Apple tredje delappar som "One Drop" för att hantera diabetes, "Pocket Yoga" för att hjälpa dig att öva yoga och "WaterMinder" -app för att sätta dina dagliga hydratiseringsmål.

Siri i Apple Watch

Siri i Apple Watch kan vara till stor hjälp, du kan be Siri ställa in påminnelser, kontrollera vädret och mycket mer direkt från din Apple Watch.

Övriga

Du kan använda den inbyggda mikrofonen och högtalaren i Apple Watch för att svara på inkommande telefonsamtal och svara på meddelanden.

Apple Pay-tjänsten är helt integrerad i Apple Watch, så att du kan betala för varor och tjänster i butiker utan att behöva dra ut din iPhone.

Apple Watch Series 2 Pris och släppdatum

Basversionen av Apple Watch Seres 2 är priset till $ 369 och kommer att vara tillgänglig för förbeställningar från och med 9 september.

Apple Watch Series 2 kommer också att finnas i en speciell Nike + -version för seriösa löpare och sportälskare.