Hur man konverterar ett röstmemo till en text i Evernote (7 steg)

Evernote-anteckningsappen är en virtuell klibbig pad som synkroniserar dina viktiga påminnelser över alla dina datorer och mobila enheter. Med sin tal-till-text-funktion - endast tillgänglig i Android- och Windows Phone-versionerna - kan du spela in ljudanteckningar som omedelbart konverteras till text medan du pratar. För en ytterligare lösning tillgänglig på antingen Android- eller iOS-plattformar erbjuder Google Now eller Siri en effektiv lösning.

Evernote: Tal-till-text-funktion

Steg 1

Starta Evernote-appen på din Windows Phone eller Android-enhet. Starta en ny anteckning genom att trycka på "+ Ny anteckning".

Steg 2

Tryck på ikonen "Tal till text" för att starta funktionen - den ser ut som en offertbubbla med en mikrofon inuti den på Android-enheten och en cirkel med en citatbubbla och tre horisontella linjer på Windows Phone.

Börja diktera din anteckning. Evernote konverterar talet automatiskt till text och komponerar en ny anteckning - och sparar under processen också och bifogar din röstinspelning till textinmatningen.

Google Now eller Siri: Diktera och skicka anteckningar till Evernote

Steg 1

Starta Evernote-appen på din iOS- eller Android-enhet och tryck på ikonen "Meny". Välj "Inställningar" och tryck sedan på den e-postadress som du loggar in på Evernote med.

Steg 2

Tryck på "Evernote e-postadress" och välj "Lägg till i kontakter". En ny kontaktlista skapas - med "Evernote-konto" som standardnamn, men du kan ändra detta om du föredrar det.

Steg 3

Starta enhetens röstassistent. På en Android-enhet trycker du på mikrofonikonen på Google Search-widgeten på startskärmen. För att starta Siri på en iOS-enhet, tryck länge på hemknappen.

Börja diktera din anteckning genom att säga "Skicka e-post till Evernote-konto och säg" och sedan diktera innehållet i anteckningen. Din röstassistent tar din diktat och komponerar den till ett e-postmeddelande. Siri kommer som standard automatiskt att skicka e-postmeddelandet, som sedan läggs till som en ny anteckning på ditt Evernote-konto. På en Android-enhet kan du också behöva trycka på "Skicka e-post" för att slutföra processen.