Hur man stänger av YouTube Autoplay på Mac och PC

Som du måste ha lagt märke till har YouTube vanan att automatiskt spela nästa video så snart du är klar att titta på en video. Nedan följer stegen för att stänga av YouTube Autoplay-funktionen för att hindra YouTube från att automatiskt spela nästa relaterade video.

YouTube Autoplay-funktion

Enligt Google är Autoplay-funktionen på YouTube utformad för att hjälpa dig att bestämma "Vad du ska titta på nästa". Så snart du är klar med att titta på en video kommer YouTube Autoplay att agera och spelar automatiskt nästa video baserat på din visningshistorik.

Den tydliga fördelen med YouTube Autoplay, som många användare upplever, är dess otroliga förmåga att ta fram exakt den typ av videor som du alltid ville titta på. I själva verket utan denna funktion skulle det vara svårt att söka efter och hitta så många videor som är i linje med din smak.

Nackdelen med Autoplay är dess förmåga att hålla tittarna engagerade i timmar och titta på en video efter den andra. Detta resulterar i förlust av din värdefulla tid och överdriven bandbreddanvändning, vilket kan vara dyrt på mobila enheter.

Stäng av YouTube AutoPlay på Mac eller PC

YouTube är ett enkelt sätt att stoppa YouTube Autoplay-funktionen bredvid YouTube-videon som du tittar på. Men detta enkla alternativ märks ofta inte av många användare.

1. Besök YouTube.com på din Mac eller PC

2. En gång på YouTube börjar du titta på valfri video och titta längst upp till höger på skärmen. Du kommer att se avsnittet "Upp nästa" på YouTube med alternativet Autoplay aktiverat som standard.

Detta indikerar att YouTube på din Mac eller PC är inställd på att automatiskt spela nästa relaterade video, så snart du är klar med att titta på den aktuella videon.

3. För att stänga av AutoPlay, flytta helt enkelt växeln bredvid Autoplay till OFF-läge (se bild nedan)

Stäng AV Autoplay med YouTube-inställningsmenyn på Mac eller PC

Du kan också stänga av YouTube Autoplay på din PC eller Mac genom att använda inställningsalternativet på YouTube.

1. Besök YouTube.com på din Mac eller PC

2. När du är på YouTube börjar du spela vilken video som helst

3. Pausa videon och klicka på Gear Shaped Settings-ikonen som du ser nära det nedre högra hörnet av videon (se bild nedan).

4. Stäng av YouTube Autoplay-funktion genom att flytta reglaget bredvid Autoplay till OFF-läge på menyn som dyker upp (se bild ovan)