Hur man aktiverar stavningskontroll på Android-telefon

Om du inte var medveten har din Android-telefon en inbyggd stavningskontroll utöver funktionen för autokorrigering. Nedan följer stegen för att aktivera stavningskontroll på Android-telefon eller surfplatta.

Aktivera stavningskontroll på Android-telefon

Som det är uppenbart från dess namn, genom att aktivera stavningskontrollen på din Android-telefon eller surfplatta kan du kontrollera stavningar och det här verktyget kan användas med eller utan Autokorrigeringsfunktionen som du redan måste använda på din Android-telefon.

Om du undrar om skillnaden mellan de två verktygen korrigerar Autokorrigeringsfunktionen grovt felaktiga ord och ändrar dem automatiskt till något som ser ut som ett ord.

Som du redan har upplevt är korrigeringar gjorda av Autocorrect-funktionen inte alltid rätt och den här funktionen kan vara irriterande ibland.

Som jämförelse korrigerar Stavekontrollen inte automatiskt ord när du skriver dem, den innehåller bara en lista med föreslagna eller möjliga ord som du kan välja mellan. Detta gör att du kan välja rätt ord eller bättre ord från den föreslagna listan och förbättra kvaliteten på ditt skrivande.

Aktivera stavningskontroll på Android-telefon

Stavekontrollen finns på de flesta Android-telefoner, men beroende på tillverkaren kan den vara placerad på en annan plats och kan ha ett annat namn.

På lager Android-telefoner är det känt som "Stavekontroll", medan det på Samsung-enheter kallas "stavningskorrigering."

Följ stegen nedan för att aktivera stavningskontroll på Android-telefon eller surfplatta.

1. Öppna Inställningar på din Android-telefon eller surfplatta.

2. Bläddra nedåt på inställningsskärmen och tryck på alternativet Språk och inmatning som finns under avsnittet "System".

Obs: På vissa enheter kan språk och inmatning finnas under Ytterligare inställningar eller allmän hantering.

3. Klicka på tangentbordet på skärmen Språk och inmatning under avsnittet "Tangentbord och inmatningsmetoder." (Se bild nedan)

4. På tangentbordskärmen klickar du på “Stavekontroll” eller Automatisk kontrollera stavning i fall av Samsung Galaxy-enheter.

5. På nästa skärm, slå PÅ alternativet för stavningskontroll.

När stavningskontroll är aktiverad ser du en lista med föreslagna ersättningsord.