Hur man lägger till webbplatser till favoriter på iPhone och iPad

Om du inte var medveten kan du lägga till dina favoritwebbplatser eller de mest besökta webbplatserna till favoritlistan i Safari-webbläsaren på din iPhone eller iPad. Nedan följer stegen för att lägga till webbplatser till favoriter på iPhone och iPad.

Lägg till webbplatser till favoriter på iPhone och iPad

Som nämnts ovan gör Safari Browser på iPhone och iPad det riktigt enkelt att få åtkomst till dina mest besökta webbplatser genom att låta dig lägga till sådana webbplatser till Favoritlistan i Safari Browser.

När du lägger till dina mest besökta webbplatser till Favoritlistan i Safari kommer du att kunna besöka någon av dessa webbplatser genom att helt enkelt klicka på länken till webbplatsen på skärmen Safari Favorites på din iPhone.

På samma sätt kan du lägga till alla intressanta webbplatser som du stöter på på internet till Safari Favorites, så att du kan komma ihåg att utforska den här webbplatsen i din fritid.

Lägg till webbplatser till Safari-favoriter på iPhone och iPad

1. Öppna Safari-webbläsaren på din iPhone eller iPad.

2. Använd Safari-webbläsaren och besök webbplatsen som du vill lägga till favoriter på din iPhone.

3. När den önskade webbplatsen är öppen i Safari-webbläsaren, klicka på Dela-ikonen som finns i nedre menyn (se bild ovan).

4. På delningsmenyn som visas klickar du på alternativet Lägg till till favoriter.

5. På skärmen Lägg till favoriter klickar du på Spara-alternativet i det övre högra hörnet på skärmen för att spara denna webbplats till Safari-favoriter på iPhone (se bild nedan).

Detta kommer att lägga till den valda webbplatsen till favoritlistan i Safari Browser, vilket gör det enkelt för dig att komma åt den här webbplatsen på iPhone utan att behöva skriva dess namn.

Ta bort webbplatser från Safari-favoriter på iPhone eller iPad

Du kan ta bort webbplatser från Safari Favorites på iPhone eller iPad när som helst genom att följa stegen nedan. Detta kanske du vill göra om du har gjort ett misstag eller inte längre hittar en viss webbplats intressant eller användbar.

1. Öppna webbläsaren Safari på din iPhone eller iPad.

2. När du är i Safari trycker du på bokmärkesikonen som finns i Safari nedre meny.

3. På nästa skärm, tryck på fliken Bokmärken (om du inte redan är där) och tryck sedan på Favoriter (se bild nedan)

4. På skärmen Favoriter trycker du på alternativet Redigera längst ner till höger på skärmen.

5. Klicka sedan på Röd minus-ikonen bredvid webbplatsen som du vill ta bort från Favoritlistan på iPhone.

6. Klicka till slut på Radera-knappen och klicka sedan på Klar från nedre högra hörnet för att spara ändringarna i Favoritlistan på iPhone.

Ordna om Safari-favoriter på iPhone och iPad

I förekommande fall kan du ordna Safari-favoritlistan på iPhone genom att flytta webbplatser upp eller ner i listan för att se till att dina viktiga webbplatser visas på önskad plats i Favoritlistan.

1. Öppna Safari-webbläsaren på din iPhone eller iPad.

2. När du är i Safari klickar du på bokmärkesikonen i Safari nedre meny.

3. På nästa skärm, tryck på fliken Bokmärken (om du inte redan är där) och tryck sedan på Favoriter.

4. På skärmen Favoriter klickar du på alternativet Redigera i nedre högra hörnet.

5. Tryck sedan på och håll på ikonen med tre linjer till höger om webbplatsen som du vill ordna om och dra den till vart du vill att webbplatsen ska visas i Safari Favorites list (Se bild nedan).

6. När du är klar klickar du på Klar för att bekräfta och spara ändringarna i Safari Favoritlistan på iPhone (se bild ovan)

Hoppas att detta gör det enkelt för dig att hålla kontakten med intressanta och användbara webbplatser på internet genom att lägga till sådana webbplatser till favoritlistan på din iPhone eller iPad.