Hur man rensar cache på iPhone och iPad

Under en tidsperiod kan din iPhone bli igensatt med skräpföremål och oönskade cachelagrade filer. Därför behovet av att rensa cache på iPhone då och då för att förbättra dess prestanda.

Rensa cache på iPhone eller iPad

Precis som alla andra datorenheter kan du bli av med redundanta cachade filer och andra skräpfiler som ger iPhone och iPad en prestanda och snabbare ökning.

Detta är särskilt sant i fallet med äldre modeller av iPhone och iPad, där du kan se en märkbar skillnad i prestanda, när du har rensat Cache och tagit bort oönskade minne-filer.

På nyare iPhones hjälper rensning av cache till att frigöra minne, vilket leder till förbättring av enhetens prestanda och hjälper dig att få ut mer av din enhet.

Så låt oss gå vidare och titta på stegen för att rensa Safari och App-cache på din iPhone eller iPad.

1. Rensa Safari Cache på iPhone eller iPad

När du besöker webbplatser med Safari-webbläsaren på din iPhone lagrar den alltid bilder, CSS, logotyper och annan fångstdata från dessa webbplatser.

Denna funktion i Safari är utformad för att påskynda leverans av webbsidor genom att ladda resurser från webbläsarens cache, istället för att ladda ner dem igen från webbservrarna.

Safari-cache täcks emellertid ofta med redundanta filer under en tidsperiod, vilket bromsar din iPhone.

Följ därför stegen nedan för att rensa Safari Cache på iPhone eller iPad och uppdatera din enhet.

1. Öppna Inställningar på din iPhone eller iPad.

2. Bläddra nedåt på Inställningsskärmen och tryck på Safari.

3. Bläddra nedåt på nästa skärm och klicka på alternativet Rensa historik och webbplatsdata.

4. Klicka på Rensa historik och data på popup-fönstret som visas.

Detta rensar alla cachade filer, inklusive din surfhistorik, kakor och annan webbläsningsdata, lagrad av Safari-webbläsaren på din iPhone.

När du har rensat Safari Cache kommer du från början att märka att dina favoritwebbplatser laddas långsammare än normalt.

Men saker kommer snabbt att återgå till det normala och du kommer att märka förbättrad prestanda när du besöker webbplatsen nästa gång.

  • Relaterat: Hur man påskyndar Slow Safari Browser på Mac

2. Rensa appcache på iPhone eller iPad

Precis som Safari-webbläsaren lagrar andra appar som du använder på din iPhone eller iPad Inloggningsinformation, Meddelandehistorik och andra apprelaterade data på din iPhone.

När det gäller iOS-enheter är App-cache och annan app-relaterad data märkta som "Dokument och data" och detta kan enkelt rensas genom att ta bort apparna och installera dem igen på din enhet.

1. Öppna Inställningar> bläddra ner och tryck på Allmänt.

2. På nästa skärm, tryck på iPhone Storage.

4. På skärmbilden för iPhone-lagring bläddrar du ner och knackar på appen för att lagra den största mängden data på din iPhone.

5. På nästa skärm klickar du på Radera app längst ner på skärmen (se bild nedan).

6. På popup-fönstret som visas klickar du på alternativet Radera app för att radera denna app och dess relaterade "dokument och data" från din iPhone.

7. När du har tagit bort appen öppnar du App Store på din iPhone och laddar ner och installerar appen igen på din enhet.

När appen har installerats igen, kontrollera det lagringsutrymme som appen tar upp genom att gå till Inställningar> Allmänt> iPhone-lagring> tryck på den ominstallerade appen (Snapchat i detta fall).

Som ni ser har lagringsutrymmet som tagits upp av Dokument och Data minskat avsevärt och sjunker från 95, 7 MB till bara 49 KB på den ominstallerade appen.

På samma sätt kan du gå igenom andra appar som visas på skärmen “iPhone Storage” och rensa appcache (dokument och data) som genereras av andra appar på din iPhone.

  • Relaterat: Avlasta oanvända appar på iPhone för att återställa lagringsutrymme

Bonustips: Starta om iPhone eller iPad

Ett av de enklaste sätten att rensa minnet på iPhone eller iPad är att helt enkelt starta om din enhet.

Detta enkla steg har potential att frigöra minne på din enhet genom att stänga onödiga processer och slingor (om sådana finns).

1. Tryck och håll ner strömbrytaren på din iPhone tills du ser alternativet “Slide to Power OFF” på skärmen på din iPhone.

2. Flytta sidan till höger och slå AV din iPhone.

3. Vänta på att din iPhone ska stängas av helt.

4. Starta om din iPhone efter 60 sekunder genom att trycka på strömbrytaren.

Att starta om enheten från tid till annan är särskilt användbar på äldre modeller av iPhone och iPad.