Hur du sparar webbsidor på läslistan på iPhone

Visste du att din iPhone låter dig spara webbsidor för läsning offline? Den här funktionen är verkligen användbar när du hittar något intressant på internet, men inte har tid att läsa det.

När du sparar en webbsida på din iPhone sparas länken för webbsidan, och kopian av webbsidan sparas också på din iPhone. Du kan komma åt den sparade sidan utan internetuppkoppling och använda länken för att besöka webbplatsen för mer informativa artiklar, så snart du får tillgång till en internetanslutning.

Spara webbsidor på läslistan på iPhone

Följ stegen nedan för att spara webbsidor från dina favoritwebbplatser för offlineläsning. Denna vana att spara webbsidor för offlineläsning är ett utmärkt sätt att utnyttja den tid som spenderas på pendlingen - Spara bara webbsidor från dina favoritwebbplatser och läs dem offline när du pendlar.

1. På Startskärm trycker du på Safari

2. Öppna din favoritwebbplats på Safari och börja surfa på en artikel på webbplatsen

3. När du hittat en intressant artikel trycker du på var som helst på toppen av Safari-webbläsaren för att öppna den nedre menyn på din iPhone.

Som anges på bilden ovan öppnar du nedre menyn som du kan se i steg # 4 nedan genom att trycka på var som helst i det markerade området. Ett annat sätt att avslöja den nedre menyn är att bläddra upp på artikeln som du håller på att surfa på.

4. Tryck på Share-ikonen längst ner på skärmen. Som du kan se på bilden nedan kommer delningsikonen att ligga i mitten av den nedre menyn med en uppåtvänd pil.

5. Klicka sedan på knappen Lägg till i läsningslistan. Denna knapp eller ikon är formad som ett par läsglasögon (se bild nedan).

Webbsidan läggs nu till i din läslista och du kan komma åt den här webbsidan när som helst, även när du är offline.

Du kan fortsätta med denna process och lägga till fler sidor i läslistan.

Hur du får åtkomst till läslistan på iPhone

Följ stegen nedan för att komma åt sparade webbsidor på din iPhone. Dessa kommer att finnas tillgängliga på din iPhone: s läslista.

1. På Startskärm trycker du på Safari för att öppna din iPhone: s standardwebbläsare.

2. När du är i Safari trycker du på ikonen Läslista. Läslistaikonen på din iPhone representeras av en öppen bokikon som verkligen är svår att missa.

3. Klicka sedan på ikonen som ser ut som ett par glasögon för att se din läslista (se bild nedan)

4. När du har öppnat din läslista klickar du på en sparad sida som du vill läsa och börja utnyttja din fritid på bästa sätt.