Vad skickar Facebook dig när du flaggas?

Som ett blomstrande socialt nätverk är det särskilt viktigt för Facebook att ha ett system som håller sina medlemmar säkra och förhindrar skräppost och missbruk. Du godkänner Facebooks användarvillkor när du registrerar dig, men du har också möjlighet att flagga allt innehåll som bryter mot några regler. Om någon flaggar något du lägger upp kan du få ett e-postmeddelande från Facebook som berättar vad som hände och vilka konsekvenser du möter.

Rapporteringsprocess

När ett inlägg flaggas måste det först gå igenom Facebooks process. Facebooks personal kommer inte att straffa någon utan att se till att rapporten är legitim, så varje rapport undersöks. Om personalen tycker att det rapporterade innehållet inte bryter mot deras användarvillkor eller andra riktlinjer, kasseras rapporten, ingen åtgärd vidtas och inget e-postmeddelande skickas till dig. Om det är en legitim rapport varierar e-postmeddelandet du får beroende på intrång och konsekvens.

Kontovarningar

Mindre överträdelser leder ofta till en enkel varning. Facebook låter dig veta att ett inlägg du gjorde strider mot deras användarvillkor och att inlägget har tagits bort. Om problemet är något som att skicka olämpliga meddelanden eller en app som skickar för många förfrågningar, skiljer sig varningen därefter. E-postmeddelandena är inte specifika för riktlinjerna som bröts; detta är för att se till att du läser alla riktlinjer för att undvika framtida problem.

Inaktiverade konton

Vissa överträdelser är tillräckligt allvarliga för att garantera att ditt konto inaktiveras helt. Dessa inkluderar att använda ett falskt namn, utge sig för någon annan, trakasserier, missbruk eller fortsätta något efter att ha blivit varnad att sluta. Generellt får du ett e-postmeddelande som meddelar dig om detta beslut, men i vissa fall kan Facebooks personal anse överträdelsen för allvarlig för att återställa ditt konto. I detta fall kanske du inte får ett e-postmeddelande. Du vet inte att ditt konto är inaktiverat förrän du försöker logga in.

Lockande

Om du får en varning kan beslutet inte överklagas eftersom du fortfarande har tillgång till ditt konto. Facebooks personal informerar dig också om den specifika regel du bröt och kommer att be dig att läsa igenom riktlinjerna och användarvillkoren. Om ditt konto är inaktiverat kan du dock ha möjlighet att överklaga beslutet och förklara varför du anser att ditt konto var förbjudet orättvist. Du kan göra detta antingen via e-postmeddelandet du fick när ditt konto inaktiverades eller genom att följa länken som visas när du försöker logga in.