Kan du se hur många gånger människor ser din video på Facebook?

Facebook är uppdelat i två huvuddelar - den personliga och affärssidan, med var och en med olika funktioner och funktioner. Till exempel, från och med juni 2013 har den personliga sidan ännu inte en funktion med vilken du kan se hur många gånger människor tittade på några videoklipp du lägger upp. Affärsanvändare kan dock granska detaljerade diagnostiska rapporter om sidstatistik, inklusive antalet visningar som en video får.

Disambiguation

Att få information om videons tittare beror på var du publicerade videon - på din Facebook-profil eller på en Facebook-sida. En Facebook-profil är ditt personliga konto som öppnas när du först börjar med Facebook. Med ett personligt konto kan du också öppna en Facebook-sida inriktad på att marknadsföra ett företag, en personlighet eller ett varumärke. Du kan inte skapa en Facebook-sida utan en personlig Facebook-profil.

Profiler

Facebook vill att du ska använda din personliga profil för personligt bruk, som att ansluta till vänner och familj, spela spel och dela foton eller videor. Alla videor som du publicerar på din profils tidslinje kan inte spåras på något sätt. Facebook säger tydligt på sin webbplats att det för närvarande inte är möjligt att veta - ur din synvinkel - hur många visningar varje personlig video du lägger upp får.

Sidor

Facebook erbjuder en funktion som heter Page Insights för sidanvändare. Detta verktyg ger dig en rapport om hur engagerade besökare är på din Facebook-sida. En del av denna rapport är data om hur många som har spelat upp dina sidors videor. I Facebook-lingo räknas varje videovy som en form av "engagemang" med dina sidbesökare. För att läsa din sidas engagemangsstatistik, klicka på kugghjulsikonen på din sida och välj "Visa insikter".

Framtida

Även om Facebook för närvarande inte tillåter dig att se dina videovisningar på din personliga profil, arbetar ingenjörsteamet med att ändra det, enligt Facebook-webbplatsen. Men så långt som att kunna se identiteten på de som har sett din Facebook-profil eller till och med dina enskilda inlägg, inklusive videor, så är det inte på gång. Och det verkar inte heller som om det finns i planerna från och med juni 2013. Så om du stöter på en Facebook-app från tredje part som hävdar att den kan visa vem som har sett din profil eller till och med hur många visningar dina videoklipp får, Facebook representanter rekommenderar att du undviker appen.