Hur man skickar textmeddelanden via e-post på MetroPCS

MetroPCS erbjuder ett gratis alternativ som gör att du kan skicka textmeddelanden via e-post. Den här funktionen kallas SMS för e-post-gateway. Denna SMS-funktion är särskilt bekväm om du inte har tillgång till din mobila enhet, eller bara vill spara lite pengar på sms-priser. Allt du behöver veta är din mottagares fullständiga nummer så att du kan skicka ett e-postmeddelande och få det levererat som ett sms.

  1. Starta ditt e-postprogram och öppna ett nytt meddelande för att skicka en text till någon som använder MetroPCS-leverantören.
  2. Stiga på "telefon@ mymetropcs.com ”i fältet” Till ”och ersätttelefon med mottagarens fullständiga nummer. Var noga med att ange riktnummer, men skriv inte streck eller andra tecken i din post.
  3. Skriv ditt meddelande i din e-post som vanligt och skicka sedan ditt meddelande. Din mottagare ska få ett textmeddelande omedelbart.

Tips

Du kan också skicka textmeddelanden till personer som använder andra trådlösa leverantörer som AT&T och Boost Mobile. När du vet vilken operatör din mottagare använder, leta upp SMS-gateway-adressen för att förstå hur du adresserar e-postmeddelandet och skickar din text (länkar i resurser).

När du skickar en text via e-post visas avsändarens namn i fältet "Från" i textmeddelandet. Denna information kommer från inställningarna i din e-postleverantör. Ditt faktiska mobilnummer visas inte i meddelandet.

Mottagaren har möjlighet att svara eller vidarebefordra ditt meddelande precis som hon normalt skulle interagera med vilken text som helst. När mottagaren svarar på den mottagna texten får du ett svar tillbaka på din mobila enhet. Om mottagaren vidarebefordrar den mottagna texten får den nya mottagaren samma text som det ursprungliga meddelandet.

När du har skickat ditt textmeddelande måste du lägga till mottagarens MetroPCS-adress i din kontaktlista så att du inte behöver fortsätta leta upp den varje gång du vill skicka en ny text från din e-post.

Varningar

Vissa mobilleverantörer kräver att användaren vidtar ytterligare steg innan de tar emot gatewaymeddelanden. Om din mottagare inte använder MetroPCS och inte tar emot din text, låt honom kontrollera med sin specifika leverantörs SMS till gateway-krav.

Håll ditt meddelande kortare än 160 tecken för att undvika att det separeras i flera texter. Om mottagaren får många meddelanden kanske de inte alltid kommer i den ordning du skickar dem.