Hur man spårar platser med GPS på mobiltelefoner

GPS-navigationssystem har en rad funktioner för att hitta din aktuella position i realtid. Nästan alla GPS-navigationssystem på mobiltelefoner har menyer och funktioner som liknar andra bärbara GPS-enheter på marknaden. Om din mobiltelefon inte har en inbyggd GPS kan du antingen prenumerera på GPS-navigering med din mobiloperatör eller använda en online GPS-spårningstjänst för att spåra din plats.

Steg 1

Välj en gratis GPS-spårningstjänst online, som InstaMapper, Glympse eller Buddyway, för att spåra din nuvarande position med din mobiltelefon. Vissa gratis GPS-spårningstjänster online kräver att du registrerar dig för ett konto hos dem.

Steg 2

Klicka på hyperlänken "Registrera dig" högst upp på webbplatsen för GPS-spårning av mobiltelefoner. Skriv ett användarnamn i fältet Användarnamn. Skapa ett lösenord i fältet Lösenord. Skriv din aktuella e-postadress i fältet E-postadress. Läs användarvillkoren och klicka på knappen "Jag håller med. Skapa mitt konto" när du är klar.

Steg 3

Klicka på hyperlänken "Lägg till en spårningsenhet" för att välja din mobiltelefonmodell från listan på webbsidan. Många av de kostnadsfria GPS-spårningstjänsterna online är kompatibla med Apple iPhones, Android, BlackBerry och Motorola-telefoner. Om du inte ser din mobiltelefon i listan kanske du inte kan använda GPS-spårningstjänsten. Du kanske kan använda tjänsten om din mobiltelefon är GPS-aktiverad, har en obegränsad dataplan och kan köra Java MIDP-2.0-applikationer. Klicka på knappen "Annat" om det visas på webbsidan.

Steg 4

Skriv ner enhetsnyckelnumret som visas på webbsidan om du måste använda ett enhetsnyckelnummer med kontot. Ladda ner och installera GPS Tracker-applikationen på din mobiltelefon. Logga ut från ditt konto.

Steg 5

Starta applikationen från din mobiltelefons hem- eller inställningsskärm. Tryck på knappen "Fortsätt". Ange enhetsnyckelnumret som du tidigare skrev ner i fältrutan. Tryck på knappen "Spara" när du är klar.

Logga in på ditt GPS-spårningskonto för mobiltelefon för att hitta din plats på din mobiltelefon. När GPS-spårningsprogrammet körs på din mobiltelefon överför den din plats i realtid. Du kan se information, såsom latitud, longitud, tid och hastighet med vilken du reser, på din telefon.