Kan AT&T spåra en förlorad Apple iPhone?

Att förlora din iPhone kan vara oroande och kostsamt. du måste inte bara avbryta din tjänst och köpa en ny mobiltelefon, men om din information inte säkerhetskopieras förlorar du viktig information, inklusive telefonnummer och affärskontakter. Om AT&T är din operatör erbjuder företaget två tjänster som kan hjälpa dig att spåra din felplacerade iPhone. Förutom AT&T-spårningstjänster kan andra tredjepartsapplikationer hjälpa till att spåra din iPhone. Eventuell spårningsprogramvara måste installeras innan iPhone går förlorad.

Familjekarta

AT & Ts FamilyMap används oftast av föräldrar som använder applikationen för att spåra sina barns var. Du kan dock använda FamilyMap för att hitta din förlorade eller stulna iPhone. Alla AT&T iPhones är installerade med Assisted GPS, som använder GPS-satelliter för att lokalisera mobiltelefoner. För att aktivera FamilyMaps platstjänster måste du registrera dig via AT&T och installera applikationen. Vid tidpunkten för publiceringen kostar FamilyMap cirka 10 dollar i månaden för att registrera upp till två iPhones och cirka 15 $ för att registrera upp till fem iPhones.

IMEI-nummer

Varje iPhone har en unik 15- eller 17-siffrig identifikationskod som kallas International Mobile Equipment Number. Du kan slå upp ditt IMEI-nummer genom "Inställningar" på din iPhone. Från "Inställningar", tryck på "Allmänt" och "Om" och bläddra nedåt för att se din IMEI-kod. Din telefonräkning och ditt online-faktureringskonto bör också innehålla ditt IMEI-nummer). IMEI kan användas för att rapportera en felplacerad iPhone samt för att spåra iPhone-platsen. För att göra båda, kontakta AT&T och berätta för operatören om ditt IMEI-nummer. Operatören matar in koden i Equipment Identity Register, som sedan spårar om din iPhone är registrerad på ett annat konto. Den enda förbehållet för att använda IMEI för att hitta din iPhone är att AT&T inte kan släppa informationen till dig på grund av sekretesslagar. Men om du lämnar in en rapport kan polisen hämta denna information.

Hitta min iPhone

Förutom AT&T tillhandahåller Apple sin egen spårningstjänst. Find My iPhone är ett program som kan laddas ner via Apples iTunes. Vid tidpunkten för publiceringen är Find My iPhone kompatibel med iPhone 3GS, iPhone4, iPhone 4S och iPhone 5 och kräver iOS 5.0 eller senare. Den här gratis spårningstjänsten som erbjuds av Apple inkluderar platstjänster som spårar din iPhone på en karta via iCloud. Du kan använda tjänsten för att låsa din förlorade eller stulna enhet och radera all personlig information på iPhone på distans. För att Find My iPhone ska fungera måste din telefon vara påslagen och ansluten till Internet. Du måste också ha aktiverat ditt gratis iCloud-konto.

Andra appar från tredje part

Utanför AT & T-tjänster och Apples Find My iPhone hjälper flera tredjepartsappar att spåra din iPhone. GadgetTrak tillhandahåller tjänster för att lokalisera din telefon och snappar också en bild av personen som stal den. Appens programmering gör det omöjligt att ta bort GadgetTrak från den stulna iPhone. IHound är en annan app från tredje part som fjärrstänger alla viktiga personuppgifter och låser din iPhone. Det inkluderar även platsspårningstjänster. Vid tidpunkten för publiceringen kostar GadgetTrak $ 3,99 för att prenumerera. IHound är gratis att ladda ner men tar ut 3,99 dollar för en tre månaders prenumerationsavgift och cirka 11 dollar för årslång prenumeration.