Hur man använder en mikrofon i en PC DeSmuME-emulator

Den gratis Ninendo DS-emulatorn DeSmuME gör att du kan spela ROM-filer på dina DS-spel på datorn. Emulatorn stöder funktioner som inte är möjliga med Nintendo DS-hårdvaran, t.ex. spela in spelvideor och spara spel när som helst. PC-versionen av emulatorn stöder också användning av en mikrofon för att emulera DS: s interna mikrofon. För att använda den här funktionen behöver du den senaste versionen av emulatorn samt en mikrofon som är korrekt inställd. DeSmuME kan också emulera DS-mikrofonen med hjälp av ett internt brusprov eller genom att generera slumpmässigt vitt brus.

Använd den senaste versionen av DeSmuME

Navigera till den officiella DeSmuME-sidan (länk i resurser) och ladda ner den senaste versionen av emulatorn. Med varje uppdatering läggs nya funktioner och förbättringar till emulatorn, vilket ökar kompatibiliteten med de emulerade spelen. Se till att du laddar ner den version som matchar ditt operativsystem eftersom det finns 32- och 64-bitarsversioner av emulatorn tillgänglig. Äldre versioner av DeSmuME har kanske inte stöd för mikrofonen, så det är viktigt att använda den senaste versionen. Du kan prenumerera på uppdateringar från den officiella nedladdningssidan så att du håller dig informerad om framtida uppdateringar.

Anslut och konfigurera mikrofon

Anslut och konfigurera din mikrofon innan du startar emulatorn. Mikrofonen måste detekteras och konfigureras korrekt som datorns primära ingång för att emulatorn ska kunna använda den korrekt. Välj inställningen "Ställ in en mikrofon" i Windows 8 för att komma åt guiden för mikrofoninstallation. Följ guiderna för att välja om du har en headsetmikrofon, stationär mikrofon eller inbyggd mikrofon. Guiden guidar dig också genom att ställa in rätt volym för mikrofonen.

Spela spel som stöder mikrofonfunktionen

Inte alla Nintendo DS-spel använder mikrofonfunktionen, så se till att spelet du vill spela stöder mikrofoningång. Kontrollera spelhandboken för titeln som du vill spela på DeSmuME för att säkerställa att den stöder mikrofonfunktionen. Klicka på "File" i DeSmuME-menyraden och välj "Open ROM" för att ladda ditt spel. Se till att spelet är en DS-titel som slutar i DS eller NDS-tillägget och inte en GBA-ROM.

Lösningar

Om du inte har en mikrofon ansluten till din dator kan du använda DeSmuME-emulatorn för att simulera mikrofoningången. Klicka på "Config" från DeSmuME-menyraden och välj alternativet "Microphone Settings". Klicka på alternativknappen bredvid "Använd internt bullerprov" eller "Använd rand () whitenoise" och klicka sedan på "OK". Klicka på "Config" och välj "Hotkey Config" för att mappa en knapp på tangentbordet till mikrofonfunktionen. När spelet kräver att du blåser in i mikrofonen, tryck på den valda snabbtangenten för att simulera mikrofoningången.