Vad betyder det när din vän på Facebook är dold?

Att dölja en vän på Facebook är ett användbart sätt att ignorera någon utan att ta bort henne från din vänlista eller helt blockera henne. Med alternativet "Göm" kan du minska antalet uppdateringar du får från sin vän eller ignorera hennes inlägg helt, utan att hon inser att du har dolt hennes uppdateringar från nyhetsflödet på din Facebook-hemsida.

Använda funktionen Hide / Unfollow

Få åtkomst till "Dölj" -verktyget genom att hålla muspekaren över nedåtpilen i det övre högra hörnet av uppdateringarna och inläggen i ditt Facebook-nyhetsflöde. När du har valt "Gömma" från rullgardinsmenyn, klickar du på länken "Ändra vilka uppdateringar du får från [namn]" en meny med döljalternativ. Du kan nu välja att begränsa uppdateringar efter vikt eller inläggstyp; dölj till exempel alla uppdateringar utom de viktigaste inläggen eller dölj allt utom foton. För att helt dölja en vän från ditt nyhetsflöde, välj alternativet "Sluta följa" längst ner i listan. Du kan också följa någon genom att hålla muspekaren över knappen "Vänner" på personens Facebook-tidslinje och avmarkera alternativet "Visa i nyhetsflöde".

Påverkan av att gömma en vän

Efter att du har valt alternativet "Sluta följa" i döljmenyn visas inga av dina kompisers inlägg i det nya flödet på din hemsida eller i nyhetslistan som visas i rutan till höger på skärmen. Det betyder att du inte kommer att kunna se hans länkar, foto eller statusuppdateringar från din hemsida. Du kan dock fortfarande se detta innehåll från din väns tidslinjesida. Dina egna uppdateringar kommer att fortsätta att visas i hans nyhetsflöde på hemsidan så länge han inte har bestämt sig för att dölja dig också.

Meddelanden och kommunikation

Till skillnad från att blockera påverkar inte döljandet av en vän din förmåga att kommunicera med henne via Facebook-meddelanden eller Facebook-chatt. Du och din vän kan fortfarande kontakta varandra genom att skicka ett meddelande eller initiera en konversation i chattfönstret. Kommentarerna som din vän lägger till i dina inlägg, foton och uppdateringar kommer också att fortsätta visas på din Facebook-tidslinje och du kommer fortfarande att kunna se dina vänners inlägg, kommentarer och uppdateringar i Facebook-grupper, sidor och på tidslinjesidorna för ömsesidiga vänner.

Att gömma en vän

Om du ändrar dig och bestämmer dig för att se uppdateringar från den dolda vän i ditt nyhetsflöde igen, kan du enkelt vända proceduren. Gå till din väns tidslinjesida, håll muspekaren över knappen "Vänner" och markera sedan alternativet "Visa i nyhetsflöde" i rullgardinsmenyn.