Hur man frigör en frusen iPhone

En iPhone kan visa en tom skärm, pekskärmen kan inte svara eller en app som går fel kan hindra enheten från att fungera korrekt. Att få din iPhone att fungera igen kan kräva att du utför en rad felsökningssteg för att hitta och åtgärda problemet utan att skada dina data. När du har rättat till problemet bör du uppdatera iOS-programvaran samt alla dina appar för att avhjälpa buggy-programvara och förbättra tillförlitligheten och prestandan på din iPhone. När allmänna felsökningssteg inte löser problemet kan du återställa enheten till standardinställningarna med iTunes.

Allmän felsökning

Steg 1

Anslut din iPhone till väggladdaren och låt den laddas i minst 15 minuter. Kontrollera sedan om laddningen av telefonen löste problemet. Undvik att använda din dator för att ladda enheten eftersom väggladdaren skickar mer ström till iPhone.

Steg 2

Dubbelklicka på "Hem" -knappen och tryck sedan och håll ned på en app tills apparna vinklar. Tryck på knappen "-" på varje app för att stänga alla appar som för närvarande är öppna.

Steg 3

Tryck och håll ned "Sleep / Wake" -knappen och växla skjutreglaget "Slide to Power Off" från vänster till höger när den visas. Om uppmaningen inte visas, tryck och håll ned knapparna "Sleep / Wake" och "Home" tills enheten stängs av. Det kan ta mellan 15 och 60 sekunder.

Steg 4

Tryck på "Sleep / Wake" -knappen för att starta om iPhone.

Tryck på "Inställningar", välj "Inställningar" och tryck sedan på "Allmänt". Välj alla tillgängliga iOS-uppdateringar och välj alternativet "Hämta" för att ladda ner uppdateringen. Tryck på "Installera" när nedladdningen är klar.

Säkerhetskopiering och återställning

Steg 1

Anslut din iPhone till din dator med den medföljande USB-kabeln.

Steg 2

Klicka på "iPhone" -knappen.

Steg 3

Välj fliken "Sammanfattning" och välj "Säkerhetskopiera nu".

Steg 4

Klicka på "Arkiv" -menyn, välj "Enheter" och välj alternativet att överföra inköp från din iPhone.

Steg 5

Klicka på knappen "Återställ iPhone ..." och välj alternativet "Säkerhetskopiera" igen.

Steg 6

Klicka på "Återställ".

Steg 7

Vänta tills iTunes återställer din enhet och svep skjutreglaget "Slide to Set Up" från vänster till höger. Följ anvisningarna för att ställa in din enhet.

Steg 8

Starta iTunes på din dator med din iPhone ansluten.

Klicka på alternativet för att återställa från en säkerhetskopia. Välj den senaste säkerhetskopian från rullgardinsmenyn och klicka på "Fortsätt". Följ de återstående anvisningarna för att återställa din iPhone.