Hur mycket hastighet behövs för att titta på program på Internet?

Du behöver inte längre gå på teatern för att se en film eller slå på TV: n för att titta på en show. Underhållningsmöjligheter följer dig via Internetanslutningar på våra datorer. Internet gör det möjligt för tittare att ladda ner eller strömma filmer och TV-program från flera källor. En nedladdning är helt enkelt en kopia av en fil medan en ström är data som skickas från en server till din dator för engångsvisning.

Krav

Populära underhållningsleverantörer har olika krav. Hulu tillhandahåller till exempel videostreaming med 480 Kbps till 1000 Kbps och kräver en bredbandsinternetanslutning med en nedladdningshastighet på minst 1 Mbps för standarddefinitionsshow och 3 Mbps för högupplösta videor. Lågare nedladdningshastigheter och inkonsekventa trådlösa anslutningar stör smidig uppspelning och kan få bilden att "stamma". På Netflix streamas filmer, laddas inte ner och är alltid tillgängliga utan väntan. Netflix analyserar hastigheten på din internetanslutning och balanserar en snabbstart tillsammans med bästa möjliga videokvalitet. Ju snabbare internetanslutningen är, desto bättre blir videoprestanda

Hastighets test

För att ta reda på om din nedströms bandbreddshastighet är tillräcklig för att titta på program på din dator, testa din hastighet på Speedtest. Klicka på knappen "Börja testa" och när testet slutar visas din nedladdningshastighet i rutan "Ladda ner".

alternativ

DSL tillhandahåller internetanslutningar via telefonledningar och kan ge hastigheter på 5 Mbps som krävs för högkvalitativt streaminginnehåll. Kabelinternet tillhandahåller också bostadstjänster med nedladdningshastigheter på mellan 4 och 6 Mbps som är nödvändiga för att visa program effektivt via en dator. Flera kabelleverantörer erbjuder paket med högre nedladdningshastigheter, upp till 16 Mbps, men till en extra kostnad. Satellitinternet är ett alternativ, särskilt i områden där DSL och kabel inte är tillgängliga. Satellit kan ge hastigheter upp till 5 Mbps. Fiberoptik erbjuder den snabbaste hastigheten men tjänsten är dyrare än andra. Fjärranslutningshastigheter är inte lika snabba som andra alternativ, men vissa internetleverantörer (ISP) erbjuder snabbare uppringd åtkomst som kan vara tillräcklig för att titta på program över Internet.

Hastighetsproblem

Om du har problem med att visa program på din dator, kontrollera din hastighet med Speedtest och kontakta din Internet-leverantör för att se vilken hastighet du ska få enligt din plan.