Hur du förhindrar att ditt raderade Facebook-konto återaktiveras

Facebook har denna irriterande vana att återaktivera konton även efter att de har tagits bort. Nedan hittar du stegen för att förhindra att ditt Facebook-konto återaktiveras.

Förhindra att ditt Facebook-konto återaktiveras

Även efter att du går vidare och tar bort ditt Facebook-konto permanent tar det lång tid för Facebook att ta bort dina data permanent från dess servrar.

Under denna period kan ditt Facebook-konto av misstag återaktiveras om ditt Facebook-konto är länkat till andra sociala mediekonton och du loggar in på dessa konton.

Därför måste du vidta följande steg för att förhindra att ditt Facebook-konto återaktiveras.

  1. Logga ut av Facebook på alla enheter
  2. Ta bort länk till sociala mediekonton och appar

1. Logga ut av Facebook på alla enheter

Innan du går vidare med stegen för att ta bort ditt Facebook-konto permanent måste du se till att du är utloggad från Facebook på alla dina enheter (Laptop, Desktop, Tablet och Phone).

Det finns goda chanser att ditt Facebook-konto återaktiveras, om du inte loggar ut från Facebook på någon av dina enheter och råkar öppna Facebook på någon av dessa enheter.

2. Koppla bort andra sociala nätverkskonton och appar från Facebook

Om du har länkat ditt Facebook-konto till andra sociala medienätverk som Twitter, Tumblr, Instagram och andra, se till att du kopplar bort ditt Facebook-konto från alla dina andra sociala mediekonton och appar.

Du måste göra detta eftersom Facebook automatiskt kommer att aktivera ditt konto igen, om du råkar logga in på något av dina andra sociala mediekonton som är länkade till Facebook inom 14 dagar efter att du har tagit bort ditt Facebook-konto.

Följ stegen nedan för att koppla bort Facebook från dina andra sociala mediekonton.

1. Logga in på ditt Facebook-konto med PC eller Mac.

2. Klicka på ikonen för pil nedåt längst upp till höger på skärmen och klicka sedan på Inställningar.

3. På skärmen Inställningar klickar du på Apps i sidmenyn och klickar sedan på x-knappen bredvid de appar som du vill ta bort länken.

I bilden ovan kan du se CNN-appen kopplas bort från vårt Facebook-konto.

Se till att alla appar som är länkade till ditt Facebook-konto tas bort för att helt förhindra att ditt Facebook-konto av misstag återaktiveras.