Hur du överför dina kontakter från Live till Thunderbird

Om du byter e-postprogram från Windows Live Mail till Mozillas Thunderbird kan du importera dina arkiverade e-postmeddelanden till Thunderbird direkt - men inte dina kontaktadresser. Istället måste du utföra två separata åtgärder: en för att exportera din adressbok och sedan en andra för att importera den till Thunderbird. Eftersom Thunderbird inte interagerar direkt med Live, finns det ingen risk för att din ursprungliga kontaktinformation blir förvirrad i övergången - om något går fel är allt du tappar en kopia av adressboken, så du kan försöka igen.

Exporterar

Steg 1

Klicka på "Start" och "Alla program", öppna sedan "Windows-kontakter" och klicka på "Exportera" i verktygsfältet.

Steg 2

Berätta för programmet att spara dina kontakter som en CSV-fil, eller kommaseparerade värden, en fil, ett generiskt filformat för att exportera och importera information mellan olika program. Alternativet är att spara dem som en VCF-fil - vCard - men Mozilla rekommenderar att du väljer CSV.

Tryck på "Exportera" igen och välj namn och plats för lagring av CSV-filen som innehåller dina data. Att spara det på skrivbordet är ett bra alternativ. När Windows Kontakter berättar att det är exporterat klickar du på "OK" och "Stäng".

Importera

Steg 1

Öppna Thunderbird, klicka på "Verktyg" -menyn och välj "Importera". Thunderbird erbjuder alternativ för att importera adresser, e-post, inställningar eller filter från program som Live. Du kan också välja "Allt" som ett alternativ.

Steg 2

Välj den filtyp du vill importera från listan som Thunderbird erbjuder; i det här fallet är filtypen CSV. Thunderbird ber dig sedan att hitta den specifika filen du vill importera, så hitta den på skrivbordet eller var du än väljer att placera den.

Steg 3

Tryck på "Öppna" för att öppna CSV-filen och öppna ett fönster med de importerade kontaktlistans datafält - namn, adress, e-post, arbetstelefon, mobil och så vidare - i ordning till höger och fälten i Thunderbirds adressbok till vänster. Använd knapparna "Flytta upp" och "Flytta ner" bredvid fönstret för att flytta Thunderbird-fält tills de matchar motsvarande information och avmarkera alla fält som du inte vill använda.

Granska adressbokens fält för att bekräfta att du har justerat Windows Live- och Thunderbird-data ordentligt och klicka sedan på "OK".