Hur man tar bort andra människors inlägg på Facebook

Facebook är den största medlemssidan i världen och har mer än en miljard aktiva användare. Följaktligen är förmodligen många av de människor du känner i verkligheten också dina vänner på Facebook. Precis som vänner hoppar in och bidrar till gruppkonversationer i verkligheten, så kan de också göra det i onlinediskussioner. Ibland kan dock en vän lägga upp något du tycker är olämpligt. Vare sig det är ett Facebook-tidslinjeinlägg eller en kommentar till en statusuppdatering eller ett foto, du kan radera kommentarer eller inlägg som du inte vill att andra ska se - så länge de placerades i din profil.

Ta bort inlägg från din tidslinje

Steg 1

Navigera till Facebook-startsidan och logga in på ditt konto. Klicka på ditt profilnamn högst upp på sidan för att visa din tidslinje.

Steg 2

Bläddra ner till innehållet eller statusuppdateringen som publicerats av din Facebook-vän. Granska innehålls- eller statusuppdateringsmeddelandet för att avgöra om det är lämpligt och om du vill lämna det på din tidslinje.

Steg 3

Placera muspekaren i det övre högra hörnet av innehållsrutan för statusuppdateringen eller inlägget du vill radera. När du placerar muspekaren är det enkelt att se till att du placerar den på rätt plats i innehållsrutan genom att först hålla markören över Facebook-vänens profilnamn och sedan flytta musen till höger. När du har placerat markören i det övre högra hörnet av innehållsrutan dyker ett litet "x" märkt "Ta bort" upp på skärmen.

Klicka på "x" i hörnet av innehållsrutan och klicka sedan på "Ta bort" i den lilla popup-rutan. Klicka på "Ta bort" igen i bekräftelsefältet som visas på skärmen. Facebook tar bort inlägget från din tidslinje.

Ta bort kommentarer på inlägg

Steg 1

Logga in på ditt Facebook-konto och klicka på ditt profilnamn högst upp på sidan.

Steg 2

Rulla ner till statusuppdateringen, bilden eller annat innehåll på din tidslinje med den anstötliga kommentaren.

Placera muspekaren i det övre högra hörnet av meddelandefältet med den kommentar du vill radera. Klicka på det lilla "x" märkt "Ta bort". Facebook tar bort kommentaren automatiskt.