Hur man hittar höghastighets USB-portar på en dator

En myriad datorutrustning, från skrivare och kameror till MP3-spelare och flash-enheter, använder universella seriella buss- eller USB-anslutningar för att kommunicera med din dator. Branschstandard sedan 2000, höghastighets USB-portar, allmänt känd som USB 2.0, har dataöverföringshastigheter på upp till 480 megabyte per sekund. Att hitta en USB 2.0-port är en tvåstegsprocess - först måste du identifiera porten visuellt och sedan ta reda på om det är en höghastighetsport med hjälp av enhetshanteringsverktyg i datorns operativsystem.

Steg 1

Hur man hittar höghastighets USB-portar på en dator

Undersök datorns hölje för en USB-port eller portar. De flesta stationära datorer har USB-portar på framsidan eller baksidan av tornet, medan bärbara datorer brukar ha dem på vardera sidan av tangentbordet eller på enhetens baksida. Dessa tunna, rektangulära portar är ungefär en centimeter breda. Om du tittar noga ser du två stift på botten och en annan tunn rektangel i mitten. Många USB-portar med hög hastighet har USB-symbolen, en tridentliknande ikon med tre spetsar som sticker ut från en cirkel; den övre eller vänstra delen slutar med en cirkel, den mellersta änden med en triangel och den nedre eller högra delen med en fyrkant.

Steg 2

Ta reda på om dina USB-portar är snabba när du fysiskt har hittat dem på datorn. Om du kör Windows 7 eller Vista, öppna "Start" -menyn, högerklicka på "Dator" och välj "Hantera" för att öppna fönstret Datorhantering.

Klicka på "Enhetshanteraren" i kolumnen till vänster i fönstret Datorhantering. Härifrån dubbelklickar du på "Universal Serial Bus-kontroller", som visar en lista över datorns USB-portar. Alla portar märkta “Enhanced” eller “High-Speed” är höghastighets USB-portar.