Hur man rapporterar nätfiske till Yahoo

Microsoft definierar nätfiske som en "typ av online identitetsstöld" som använder falska e-postmeddelanden för att stjäla konfidentiell kontoinformation. Du kan till exempel få ett meddelande i ditt Yahoo Mail-konto där du ber om ditt kontonamn och lösenord från någon som identifierar sig själv som en officiell Yahoo-anställd. Rapportering av phishing-försöket till Yahoo, om avsändaren använde ett Yahoo-konto, gör det möjligt för företaget att vidta åtgärder mot avsändaren. Inte bara kan du markera e-postmeddelandet som skräppost i ditt Yahoo Mail-konto, du kan också rapportera det direkt till Yahoo via ett onlineformulär.

Markera Yahoo Mail som skräppost

Steg 1

Klicka på rutan bredvid varje e-postmeddelande som du vill markera som skräppost i ditt Yahoo Mail-konto.

Steg 2

Klicka på ikonen för en pil nedåt till höger om "Skräppost" -knappen högst upp i inkorgen.

Klicka på "Rapportera en nätfiskebedrägeri" för att både rapportera e-postmeddelandet till Yahoo och flytta e-postmeddelandet till mappen "Skräppost".

Rapportera skräppost till Yahoo via formulär

Steg 1

Navigera till webbplatsen "Got Spam? Report It Here".

Steg 2

Klistra in hela rubriken för det e-postmeddelande du rapporterar i det första fältet. Du kan få hela rubriken för ett e-postmeddelande i Yahoo Mail genom att öppna e-postmeddelandet i fråga, klicka på "Åtgärder" högst upp i e-postmeddelandet och klicka på "Visa hela rubriken" från menyn.

Steg 3

Klistra in hela innehållet i e-postmeddelandet du rapporterar i det andra fältet.

Klicka på "Skicka" för att rapportera phishing-försöket till Yahoo.